Tisdag – och ute skiner solen

Med mig från Stockholm i helgen fick jag en förkylning. Den kröp på redan på lördagkväll och försvann en stund på söndagen och kom tillbaka lagom tills jag skulle gå och lägga mig. Vaknade upp i går med snuva och oavbrutna nysningar. I dag är snuvan borta men halsen tjock och jag orkar inte göra så mycket mer än slötitta på tv och titta ut. På den fina vinterdagen som passerar. Solen som strilar så fint genom björken på andra sidan gatan. Det är kallt ute och jag skulle behöva köpa Ipren och smör men har sådan tur att Cecilia är ledig idag och har lovat att åka på affären.

Det är lite typiskt ändå. Jag hade stora planer på att göra den här veckan till en bra träningsvecka. Förra har jag lagt bakom mig och dragit ett streck över. Det var nog kroppens sätt att säga att jag inte var så pigg ändå. Om någon vecka blir vinterträningen lite annorlunda och tanken var att jag skulle upprepa decembers upplägg i januari. Men å andra sidan hinner jag träna, hinner bli stark och förkyld var det längesedan jag var. Ovanligt längesedan för att vara mig. Och träning handlar om att se helheten. En och annan kortare sjukperiod gör inte så mycket i det ånga loppet intalar jag mig.

Men hoppet om skidor i helgen lever kvar. Om inte annat är det ett bra sätt att smyga igång om jag är frisk. Inga intervaller utan bara lugnt skidande i några mil. Jag sa till Hasse i helgen att en tur till Björnrike hemifrån Storhogna och sedan ett stopp för en våffla på Jaktstugan var min plan. Nu när det är lugnt och lite folk är Jaktstugan som mysigast. Hasse var inte sugen att följa med hela turen men väl möta upp mig på innan våfflorna. Jag lever på den tanken och att jag kanske är så pass pigg att jag kan vara med på fredagens happymorningride. De tär ändå bara tisdag i dag.

Så när orken blir större tänker jag ägnar den här tisdagen åt att klippa den 19:e avsnittet av podden och gå igenom lite Stockholmsbilder. Har en ide att fota mycket men det gjorde jag inte. Jag rensar lite i mappar på datorn och sover däremellan. Dricker lite för mycket kaffe och är glad att smaksinnet är kvar. För vad vore en dag utan kaffe?

Ha en fin tisdag vänner!

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: