Vårvinterväder

Även om snön ligger djup och snöhögarna är stora här i Storhogna är det vår i luften. Vårvinter. Det är kalla nätter och dagsmeja. Det är väder och så är det väder. Som i går när kollegorna tog vesslan till Samevistet och jag och två andra kollegor, Sofie och Emilia tog skidorna till våfflorna. Det blåste lite lätt nere vid hotellet och uppe på fjället drev det ordentligt. Rak motvind oh 16 sekundmeter i byarna. Men det var inte kallt. Solen värmde mellan vindbyarna. Den konstiga snön under våra skidor byggdes upp till decimetertjocka stighudar, till och med på Emilias vallningsfria skidor. På vägen hem rak medvind och ingen snö som klibbade fast men bakhalt av stora mått.

Sofie och jag fortsatte ned mot Vemdalsskalet i bitvis mjuka spår, bitvis isiga och emellanåt otroligt fin räls. Bakhalt, fäste och varierat glid omvarannat och en sol som värmde. Säsongens första klassiska pass och säsongens första klassiska bortvallning men med vårkänslor.

I dag grå morgon och lite blåst. Någon timme senare svårt att gå utan solglasögon utan att det stack i ögonen. Snö som snabbt smälte undan längs med vägarna. En halvtimme senare ett förvånat konstaterade att det regnar visst. Gråväder, blåst och så sol igen.

Nu på kvällspromenaden isiga vägar och blåst. Men det har sin tjusning vädret. Alla nyanser och jag gillar dem på något sätt. Väder får mig att känna mig levande och att inget kan tas för givet utan man får anpassa sig. Allra bäst gillar jag vårvintervädret. Det skvallrar om långa ljusa dagar, om den första brännan i ansiktet och att det snart är vår på riktigt.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: