vecka 13

Vecka 13 – en kortvecka

Don’t drink and fly fick bli bildtext på Instagram i torsdags.

Så var påsken över. Kärringen som skulle till Blåkulla kom inte längre än till snöhögen vid Björkstigen, vår väg här i Storhogna. Grannarna bjöd  oss på ett gott skratt i torsdags.

Bortsett från kraschlandade kärringar så har det varit en bra påsk. Inte det där strålande vädret som hör påsken till men för min del har det inte gjort så mycket. Mer än att jag inte riktigt gillar att det töar så snabbt. Vi körde ett snabbt och kravlöst skejtpass på Katrina i dag. Hårdare skejtbädd än i går men bitvis rätt mycket vegetation framme. Med lite sorg i hjärtat konstaterade jag att det kanske var den sista skidturen där och tig ett extra varv för att säga hejdå. Jag brukar göra så när det blir säsongsskifte.

Precis som i lördags nådde jag ännu ett mål för vintern. Nämligen att skida mig till den snabbaste tiden runt 8:an. Jag har haft andraplatsen länge med en minut upp. I dag blev det en fin liten QOM-krona på Strava. Jag körde inte för fullt hela vägen och vi brottades med ganska hård vind bitvis. Det känns riktigt bra nu. Jag har som sagt gjort vad jag har kunnat sedan jag vann startplatsen och känner mig så förberedd jag kan. Har haft 4 skidpass på raken med bra känsla även om jag i går i var supertrött. På tal om i går och min vlogg kom tonårsdottern med utlåtande.

Godkänt men med upplysningen om att man säger i hop ordet och inte som jag sa i gårdagens film; V logg. Okej då. Vi lämnar det och går vidare.

Veckan som gick

Måndagsspinningen blev top notch! Grym känsla i salen och Hasse gjorde stora tummar upp efteråt. Fick aldrig någon feeling på tisdagen och sprang därmed inte. Däremot satte jag ett 25 minuters spinningpass som blev uppskattat. Var så trött på kvällen att jag hoppade över stakpasset. Onsdagen vilade jag och morgoncyklade till jobbet på torsdagen. Tog en liten omväg hem och roade mig med 30/30-intervaller. Ett roligt sätt att piffa upp hempendlingen. Jag har gästbloggat det och andra tips på temat hos Ida, Träningsblogga i dag. Kika in vetja. Helgen vet ni ju hur den har avlöpt. Skidor, skidor och skidor.

Veckan som kommer

  • I dag har jag skejtat. Ingen måndagsspinning.
  • I morgon tisdag blir det vilodag. Jag behöver det även om kroppen känns bra. Just precis av den anledningen bör jag vila!
  • Onsdag vill jag morgoncykla. Helst vill jag komna hem till ett Östersund utan snö och med bara stigar. Tänk så roligt att få vårsprätta. Hem från jobbet blir det en omväg och mest realistiskt på snöblask och väg.
  • Torsdag ska jag köra några intervaller i SkiErgen.
  • Fredag och Happymorningride. Har sagt så många gånger att jag vill köra snabbgruppen men fått förhinder nu blir det!
  • Helgen blir det stughelg igen. Jag hoppas att det finns snö och skidspår kvar. En tur till Jaktstugan över fjället hade varit mysigt. Annars cyklar vi skitiga grusvägar, dottern kommer ned och hon är cykelsugen jämt numer.

En rätt vanlig träningsvecka med andra ord. Just nu längtar jag cykel så det nästan gör ont i kroppen. Ser alla uppdateringar i sociala medier på landsvägspremiärer, stigrundor och barmark. Men det kommer hit, så småningom. Det är i bland bara så svårt att ha tålamod.

Veckan i övrigt blir som rubriken antyder, en kort vecka. Jobbar fyra dagar och det ser rätt lugnt ut. Än så länge. Det rullar som på vanligt i vardagslivet. Dottern har påsklov men är inte hemma utan åker till fjälls. Jag skriver inget temainlägg i BoH i veckan. Ämnet är godis och jag har faktiskt inte så mycket att säga om det. Men med stor säkerhet kommer det ut intressanta inlägg under veckan från mina bloggkollegor så missa inte dessa. Enklast är om du klickar in på facebooksidan. 

(Och du, tycker du att det är alldeles för mycket skidor i cykelbloggen så håll ut. Tålamod. Det är bara två veckor kvar av skidåkande, sedan ska jag ställa undan laggen för vinterförvaring. Cykla så benen skriker och du tänker att det faktiskt var rätt trevligt med skidor ändå 😉 )

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: