Vecka 48

Processed with Snapseed.

Piff och puff i skidspåret. I bland verkar det som vi alltid ser likadana ut. Typ samma saker fast i olika färger. Lite husvagnssemester över oss.

God dag. Vecka 48. Lite för nära jul för att jag ska känna mig helt bekväm. Eller lite för långt bort eftersom jag lagt in om semester efter nyår. Vi har haft en fin helg. Lördagens hängiga känsla gick över tills i går. Jag trodde en stund att jag hade dragit på mig en öroninflammation när höger öra började smärta. Minnen från barndomen dök upp. Alla gånger med fetvadd i öronen och mössa på och en evighet av smärta.

Nu blev det inte mer än just lite ont. Så i går passade vi att åka skidor. Skejtade från Storhogna till Vemdalsskalet. Stormvindarna hade effektivt slipat skejtbädden. Stenhård och isigt. Jag hade önskat stålkanter bitvis och valde att staka i det klassiska spåret när det blev lite för riskabelt. Än sitter inte riktigt balansen och utför blir det lite läskigt när det inte finns någon yta att bromsa upp i. Jag lyckades stå på benen till sista utförslöpan och landade på bröstet och höften. Säsongens första vurpa. Bara för att det var så roligt att åka skidor och för att de klassiska spåren på Vemdalsskalet var så fina tog jag en snabb mil på kvällen. Med pannlampa i mörkret medan Hasse ordnade middag. 3 mil och 2.5 timme skrapade jag i hop till skidkontot.  Annars har vi tagit det lugnt, ätit för mycket pepparkakor och hängt framför Vinterstudion. Ett bra sätt att tanka energi inför veckan som kommer.

Så för att vara lite modern (även om jag inte bloggar via bussen) och göra som Katja, över till…

Veckans plan

  • I kväll står det intervaller tillsammans med Hasse på schemat. På Fristilen. Det lutar åt samma intervaller som jag gjorde i SkiErgen för ett tag sedan fast nu på cykel. Jag är både pepp och lite skräckslagen. Intervaller gör ont. Har redan letat musik och tänker jag att jag är stark i dag.
  • Tisdag;  blir vilodag.
  • Onsdag;  lutar det åt att åka ett pass skidor. Skejt eller klassiskt beror på vädret. Antagligen Fugelsta eller Brunflos elljusspår. Det sistnämnda har elljus vilket är lite tryggare än att själv åka i mörkret i omgivningar jag inte riktigt har koll på.
  • Torsdag morgon;  styrketräning tillsammans med en kollega. På kvällen styrketräning med Hasse. Får se om jag kanske kör stakmaskin.
  • Fredag morgon Happymorningride igen. Utan TV-team men väl så trevligt ändå. Hasse är på tjänsteresa så jag kanske lånar hans Fatbike. På kvällen vill jag åka skidor. Kan behöva nöta klassisk teknik.
  • På lördag är det Global fatbikeday. Martin har skapat ett event och vi samlas i Spikbodarna för att hylla fatbikedagen. Cyklar och grillar. Jag ska låna en fatbike från Egons och ta med några cyklar till för utlåning. På eftermiddagen åker vi till stugan.
  • Söndag blir en skiddag. Helst skulle jag vilja åka ett längre pass med extra energi i vätskebältet.

Bloggveckan bjuder redan i kväll på ett inlägg om de vintercykelskor jag hårdkört och fotat under helgen. Det kommer även ett skidtemainlägg  och jag ska försöka att svara på lite fler av era frågor.
I det icketränings- och bloggrelaterade livet händer det egentligen inte så mycket. Mer än det vanliga , jobba, äta, plocka undan bördbak. Min surdeg levererade fina morotsfrallor i helgen och jag vill gärna hinna göra några av mina gamla favoriter i slutet av veckan. (Vill du hemskt gärna se där frallorna finns de på min Instagram)

Ungefär så blir vecka 48. Har du något roligt på gång den här veckan som du vill dela med dig av?

 

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: