vecka tio

Vecka tio – planen sprack igen

vecka tio

Från lördgens långpass. Herr Gustafsson passade på att dra lite.

Sportlovsvecka för oss i norra Sverige. Det märktes i helgen att den värsta anstormningen skidturister från södra Sverige avklingat i Storhogna. Ganska lyxigt att nästan har ett helt skidspårsystem själv. Nu blir det lugnt en vecka eller två innan påsken kommer. Sportlov för mig innebär ingen ledighet men väl en mindre fullbokad arbetsvecka.

Vi har haft en skön helg. Ätit gott, druckit en massa kaffe, åkt skidor, sett på Vasaloppet som sig bör, fikat på Åtgården och som avslutning på söndagen sprätt omkring på skalets 10:a på skejskidor. Jag hade en urstark känsla i kroppen i går. Så där så att det liksom slog gnistor om åkningen. Hemma efter fika och lite vila ville jag ut igen men hejdade mig. Av erfarenhet vet jag att när kroppen levererar så här är det att ödelägga det med att köra dubbelpass. Jag borde också ha erfarenhet nog att avstå gårdagens pass eftersom jag var hängig på lördagskvällen.

Förra veckans träning

Planen hölls väl sådär. Som det brukar. Vilodagen blev tisdag i stället för onsdag. Långpasset blev ett snabbt stakpass på onsdagen. Torsdagen ägnades åt tabata med efterföljande träningsvärk som släppte på söndagen. Fredagen var benen så trötta och kroppen seg att Happymorningride:n inte var så Happy. Jag orkade ingen omväg hem på cykel i dagsljus utan flexade ute lite tidigare, åkte hem och sov. Helgen gick som sagt i skidåkningens tecken. Ett styrkepass får ses som godkänt, det blev i alla fall av. Löpning? Sa jag något om det förra veckan? Nej troligtvis inte. Jag får inte till det. Äh det löser sig.

Så över till veckans träningsplan

Tanken var god när jag skissade upp veckan i huvudet i går eftermiddag. Ett spinningpass, ett styrkepass, stakpass i SkiErg, stakpass utomhus, morgoncykling på fredag och skidor till helgen. Nu började dessvärre näsan rinna i går kväll och i dag är jag snuvig. Ingen feber eller halsont med hederlig rinnsnuva och nysningar.

Så ambitionen får väl bli att försöka komma ut på fjället i helgen. Stakning i högfjällsspåret på lördagen och skejt med våfflor på söndagen. Har jag flyt går det här om sig lika fort som det kom. Ytterst olämpligt fast det är väl vilken förkylning som helst.

I övrigt blir en tom och tyst vecka när dottern har sportlov och pappavecka. Jag ska ägna lite tid åt hemmet och fika med två gamla kompisar på torsdag. På fredag planerar jag och Hasse ett litet spännande möte med vår lokala cykelbutik. Anteckningsappen på telefonen har lite stolpar. Jag ska få i väg några viktiga mejl också. Veckans tema i Bloggar och Hälsa ska skrivas vilket innebär att jag måste läsa klart en sak först! En helt vanlig men lite extra spännande vecka ändå.

Ha en fin vecka hörrni! 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: