veckorlista

Veckolista

Tisdag i dag. Måndagen försvann i ett nafs. Jag finjusterade inlägget om längdskidutrustning och gräddade våfflor till mig och Cissi. Hasse åkte ned till Rättvik för att tända ljus på sin mammas grav. Vi blev gräsänkor och ni vet där med att när katten är borta dansar råttorna på bordet. Vi la beslag på Hasses fatbike och tog 85 lugna cykelminuter i 7 minusgrader. Bytte cykel lite då och då för att båda skulle få prova Fatbike på snö, på stig och asfalt. Vi pratade gymnasieval och att Cissi byter från musiklinjen till PT-linjen och är eld och lågor över att få träna på skoltid. Fikade i soffan efteråt och jag bläddrade igenom de bloggar jag följer och såg att Jessica passat en fin lista vidare. En lista som hon läste hos Sara. 17 saker att se framemot den här veckan.

Jag tar listbollen och skickar den vidare till Sara Borg, Hasse och Katrin.

 1. Ser framemot helgen som kommer. Så där så det värker lite av längtan efter skidåkning. Dessutom ska Cissi följa med i helgen!
 2. Onsdag. Jag ska på sminkparty (!?) och efter träna tillsammans med min kollega Sylvia och Cissi.
 3. Efter Happymorningride på fredag. Vill ha många minusgrader eftersom frukosten alltid smakar lite extra gott just då.
 4. Längtar efter att krypa ned i soffan och läsa klart min bok.
 5. Att mina tår läker i hop så pass att det inte gör ont att ha skor på sig. Efter fjällmaran har jag besvär med onda tår och nu rejäla skavsår efter helgens för små pjäxor.
 6. Tända upp i öppna spisen och höra hur veden knastrar på fredagskväll. Landa i soffan efter en arbetshelg. I stugan mitt i vinterland.
 7. Dricka varmt kaffe efter en kall träningsrunda. Det är så otroligt gott just då.
 8. Snöulliga träd. Jag kan inte se mig mätt på dem. ”Jag knarkar snöklädda träd” som John sa i helgen.
 9. Att få skratta så det gör ont i magen.
 10. Middagarna på veckodagarna. När vi pratar om dagen som varit.
 11. Något riktigt gott till middag. Något grönt som värmer. En gryta?
 12. Att få hasa runt i underställ. Jag måste köpa fler. Mina är noppiga och har hål.
 13. Ett glas rött till middagen i helgen.
 14. Ser framemot att publicera mitt andra inlägg i skidtema-serien. Det är roligt att få skriva om skidor och att det förhoppningsvis ger er något!
 15. Ett besök på Åtgården i Vemdalen. Det var längesedan som vi tog en fika hela familjen och Åtgården är ett av våra stammisfik. Deras hallonbiskvier med vit choklad är magiska!
 16. Skotta snö! Hur tokigt det än låter är det bland det roligaste jag vet. Lite som att hugga ved. Göra något med kroppen, något basalt och avkopplande. Vara noga med raka kanter upp till vedbon och sedan nöjt kunna hämta ved utan att pulsa.
 17. En varm dusch så där så det nästan svider i skinnet. Jag fryser så otroligt mycket just nu. Kroppen är inte van vintern och kylan ännu.
Processed with Snapseed.

När katten är borta……Cissi gillar Fatbike lika mycket som jag. 

 

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

8 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: