Vi skulle fota utsikt

Midsommardagskvällen spenderade vi tillsammans med alldeles för mycket mygg nere vid ett vattentorn i Tina. En liten by strax utanför Rättvik. För att fota en himmel som inte var så vacker som vi tänkt oss. Innan hade vi åkt upp till Vidablick för att få utsikt, fånga midsommardalarna. Men i bland blir inte tanken detsamma på bild eller framförallt i verkligheten. Jag lyckades få suddiga bilder. Inget stämde riktigt. Hasse däremot han fick ett par riktigt fina bilder med sig hem. Bland annat min omslagsbild.

I stället för att leta motiv fotade jag fotografen som klättrade ned för fågeltornet och lyckades få en effektfull siluettbild. Men det är så med fotograferingen för mig. I bland blir det riktigt bra och i bland kommer jag hem med ett minneskort av bilder som jag raderar vid genomtittningen i Lightroom. Men det handlar om att öva mycket. Hitta tillbaka till där jag var i gymnasietiden när foto var min hobby. Och övning ger färdighet och i bland handlar det bara om att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Midsommardagen var inte en sådant tillfälle.

Men i min Lightroom ligger många fina bilder från dotterns student. Många fina porträttbilder som jag är riktigt stolt över. Bilder som jag måste ta tag i och göra klart. Kanske visa er. Vi får se!

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: