Visst är det vårvinter snart?

Jag läste i kapp lite hos Sara Rönne i dag och drabbades av ett plötsligt vårvintersug. Hon skrev om februari, sportmånaden som hon kallar den. Hon nämde lite i förbifarten att vårvintern snart kommer. Vår femte årstid här uppe med kalla nätter och varma dagar långt in i april i fjällen. Än är det inte vårvinter men snart. Förra året kom den redan i mitten av februari.

Jag gick i gång direkt i tanken och längtan efter sol som vämer kom över mig. Längtan effter våfflor på Samvistet eller Jaktstugan, kaffe och bulle i solgrop, fika på stugbron och skejt på fjället. Långt utanför spårsystemet och i oändligt många mil skoterspår. På skare som är hård på morgonen och förmiddagen och lite sockrig när solen fått ligga på. Eller klassiska skidor på i turspår med banan och russin i midjeväskan och bara underställ på överkroppen.

Hemma i stan öppnar Medvinden, vår upplogade skridskobana som vid bra vårvintrar sträcker sig flera mil längs Storjön. Östersund blir vinterstad med solstolar på isen i Badhusparken. I år ska jag åka lite mer långfärdsskridskor har jag lovat mig själv. Ta tillvara på lunchrasten om medvinden är plogad mot Odensala. Jag ska också cykla skoterspår, det är något utöver det extra!

Vad skulle du göra en riktigt fin vårvinterdag?

IMG_0159

Skejt på skoterspår, som här till Timmerkojan i Vemdalsområdet.

IMG_0285

Tonåringar blir lyckliga av skidor i sol och våfflor vid Jaktstugan.

IMG_2696

Medelålderspojkar blir också lyckliga med fika och sittunderlag i ryggan! Gråa vårvinterdagar fungerar också, som här 2013 i Storhogna.

IMG_2730

Det här är livskvalité. Sola mot en fäbodvägg efter ett par mil i turspår. Jors-Kari vallen för ett par år sedan.

IMG_7266

Hemma i Östersund hänger man med fördel i solstol storlek gigantisk i badhusparken.

IMG_1742

Efter eller före solhäng passar man på att njuta av fartvind och säker is längs med Medvinden. Också något som tonåringar uppskattar. I allfall min.

IMG_7416

Rättvik påsken 2013. En makalöst fin dag i skoterspår i skog och som här längs med en sjö.

 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: