Vilken maj vi har

Nyp mig i armen, vilken maj vi har här i Östersund. Det började med lite värme sedan blev det en onsdag med snö. Det var för över två veckor sedan. Efter det var det varit högsommarvarmt. Det fläktar lite som det vanligtvis gör här i stan men det har ändå varit tryckande varmt.

Den där lilla funderingen jag alltid har i april om att det nog dröjer innan snön smälter visar sig vara fel. Även i år när det var vinter länge och snön låg kvar länge i skogen. Men efter någon dag med värme tinade det i rasande fart och samtidigt som snön smälte slog träd och buskar ut. Det blir aldrig riktigt vår utan försommar direkt.

Nu blommar häggen, syrenen har fått knoppar och liljekonvaljen blommar snart. Ängarna nedanför oss lyser gula av maskrosor och våra plantor i växthuset på balkongen är stora.

Det här med pollen har jag tjatat mig less på. Det är jobbigt, mycket och tungt. Vi lämnat det där.

Den här helgen har varit väldigt fin även om den började med en tung krasch i Böle i torsdags. Jag fick släpp i en kurva och landade på vänster axel och kind. Jag blev riktigt rädd och fick flashback från i somras när jag kraschade så illa och säsongen var över.

Nu hade jag tur, kunde fortsätta cykla men var stel i fredags. Värktabletter, massage och stretch gjorde susen. Men det var fint i Böle den kvällen.

I fredags kom Cissi förbi efter jobbet. Vi gjorde lite kaffe, drack det vid sjön och gled sedan fram på varsin sup på en alldeles stilla Storsjön tills det lite för sent. Magiskt på riktigt. När vi släppte luft ur sup:arna gick solen ned bakom träden vid stranden.

I går tog jag och Hasse en klassisk och otroligt fin runda. En runda över Fillsta, Målsta, Åkeräng och Böle. På mjuka skogsvägar, torra stigar och dammiga grusvägar. En sån cykling som gör själen glad. För den allra finaste cyklingen häromkring just nu är där!

Vi fikade på Lon i Bällsta, (tips, åk dit! Öppet på helger och skyltat efter vägen mot Orrviken.

Jag tog ett par repor i Böle, åkte fort och bra och rullade sedan hem medan Hasse tog bilen. Trött av värmen satt vi ute på balkongen ändå in på midnatt.

Idag har det nästan varit för varmt. Jag har varvat med att vara ute med att söka svalka inne, avverkat ett intervallpass och somnat på soffan på balkongen. Ni vet så där obekvämt med huvudet upptryckt mot något hårt, i mitt fall ett balkongräcke. Vaknade stel och förvirrad efter en timme.

Alldeles nyss såg det ut som om åska och regn skulle dra in över sjön. Tempen sjönk och kalluft drog in. Äntligen tänkte jag och postade ivrigt om det på Instagram. Det blev inget med det. Det drog förbi.

Men fint var det med kontrasterna över hustaken!

3

One Comment

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: