• Home
  • /
  • Skidor
  • /
  • Den där Nino Schurter är klok – på tal om skate

Den där Nino Schurter är klok – på tal om skate

 

Printscreen från min facebook

 
Jag skrev ett inlägg i fjol med Ninos kloka ord om att skate är perfekt uthållighetsträning för mountainbikecyklister. För er som inte vet är Nino Schurter en världsstjärna i mountainbikevärlden.

Häromdagen dock ovan bild upp i mitt flöde. Jag kan inget annat än att hålla med killen om att skidor är dubbelt så jobbigt som cykel i bland. Lika så instämmer jag i att skate är grymt för cykelkroppen. Med gott samvete kan jag skida på och fila på uthålligheten! 

Det var också vad vi gjorde i dag. Lekte mest runt i spåret på skalet och roade oss med att åka så fort som möjligt utför. Så roligt i de slingriga kurvorna på milspåret. Det finns en hel del strava-segment för skidåkning. Jag äger när det går utför- för en gång skull. 18,5 senare var vi trötta med så där barnsligt glada. 

Hasse på väg upp för långbacken på milspåret.

  

Mina favoriter, skateskidorna. kolla in skatebädden! perfekt i dag.

 Jag tog även en sen kvällsrunda på de klassiska skidorna. Tänkte att det skulle blåsa som minst nere vid elljusspåret på Katrina. Tji fick jag när det stormade rejält och spåren drev igen på ett par minuter. Efter två varv spårandes åt mig själv med noll glid gav jag upp. 6 km är ändå 6 km. Någon måtta får det vara! 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: