jobba

helenaenqvist.se

Det bästa äventyret är det som ligger precis utanför dörren

Hej och välkommen! 

Helena heter jag som driver bloggen och bakom helenenqvist på sociala medier. Jämtland är mitt ställe på jorden. Här har jag ena foten i  fjällen i Storhogna och den andra foten i Östersund. Utanför min dörr har jag friluftslivet, lite av småstadslivet och framförallt alla årstider. 

Jag är en rastlös själ som oftast är på väg någonstans och älskar äventyr. Stora som små. Det bästa äventyret är oftast det som ligger precis utanför dörren. Det kan vara nya fjällstigar på mtb:n eller en upptäcktsfärd i vandrarkängor eller en lång skatetur på fjället.

Jag tycker om att testa mina gränser och se vad jag klarar av. Jag är i bland lite naiv med inställningen att ingenting är omöjligt och finner en stor glädje i att lära mig nya saker. Ofta hoppar jag på utmaningar utan att tänka mig för men genomför det mesta jag tar mig för. Känslan efteråt är värt allt.

Jag har levt och andats cykel sedan 2007 när jag genomförde min första Vätternrunda. Det var starten på ett stort intresse och som under senare år även mynnat ut i olika uppdrag som att leda tjejträningar och mtb-träningar i samarbete med en lokal cykelbutik. Jag har också anordnat cykelläger i fjällmiljö. Det allra bästa sättet att upptäcka mtb eller hur?

Jag älskar att få visa tjusningen i stigcykling de som precis upptäckt sporten, älskar att få dela med mig av mitt intresse och hoppas kunna inspirera till mer rörelse och cykelglädje. Jag har även tävlat i långloppscupen på mtb och har ett SM-guld och ett SM-silver i veteranklass i mtb. Men tävling är inte allt och allra mest njuter jag av kravlösa turer tillsammans med vänner. Och så att få köra enduro och downhill. 

Kaffe, cykel och kaka ger guldkant på livet