• Home
  • /
  • Skidor
  • /
  • Första långpasset och Winter workation till helgen

Första långpasset och Winter workation till helgen

Dagens plan var att skida säsongens första längre pass på de klassiska skidorna.  3 timmar hade vi planerat att vara ute. Kilometer oväsentligt och tempot skulle vara lågt. Det sistnämnda skulle inte vara något större problem med tanke på att vi båda var riktigt trötta efter en ledighet av många skidpass. Gårdagens sprintmil som Hasse kallade det för hade också tagit hårt på kroppen.

Vi la på lite VR45 ovanpå den gamla blåextravallan sedan i onsdags. Tog med VR45-burken i väskan tillsammans med en flaska vatten och en nöt- och fruktblandning och parkerade vid Storhogna M för att ta knappliften upp till anslutningsspåret mot Vemdalen. Jag ville gärna åka till Björnrike och vända. Är spåren nydragna är det utan tvekan ett av de finaste anslutningsspåren som finns även om kuperingen inte är att leka med.

Trots gårdagens hårda blåst var en del träd fortfarande snöulliga.

Vi tog det lugnt ned mot Vemdalsskalet och jag roade mig med att ploga bort lite av vallan under skidorna i utförslöporna. Det hade blivit lite för tjockt och sög det lilla glidet jag hade. Trots att det inte var så kallt var spåren kärva. Det i kombination med en trött kropp gjorde att pulsen gick upp lite för högt för att kallas för distanspuls.

Nere vid barnbacken på Vemdalsskalet fyllde vi på med nötter och torkad frukt inför den långa stigningen upp mot Högfjället och fick ganska snart väja för slalomåkare på väg ned för skidspåret (?!). Strax innan skalet hade vi fått väja för en familj som grillade korv i skatebädden (?!). Mitt tålamod över knäppa människor tog slut lagom tills jag mötte slalomåkarna så jag fräste att det var ett skidspår och för tusan inte en SLALOMBACKE. (Det här med vett och etikett i skidspåren ska jag återkomma till under veckan. När jag är i mindre affekt och kan skriva något vettigt om det)

Vi hittade rytmen uppför och tog oss sakta kilometer för kilometer i helt perfekta spår. Hårda och djupa och med bra fäste. Ljuset så där blått och svagt och bitvis kom solen fram. Jag stannade några gånger för att ta kort och vänta in Hasse.

Väl uppe på den högsta punkten med utsikt ned mot Björnrike stannade vi en stund. Funderade om vi verkligen orkade ända ned till spårcentralen vid Björnrike och vända. Vi kör sa Hasse som ändå var den tröttaste av oss.

Vi vände ett par hundra meter före spårcentralen och fick både vinden och solen i ryggen. Tassade sedan försiktigt uppför igen och tillbaka till skalets spårcentral där vi fyllde på igen, ringde hem och meddelade att vi hade en timme kvar.

En lång mil med trötta ben efter mycket diagonalande men vi genomförde våran plan med 10 minuters kortare åktid än vi tänkt. Stängde av klockan vid Storhogna M efter 31 km och 2.48 timmar i åktid. Ett bra långpass som snart utökas med en timme till för att förbereda våra kroppar för Nordenskiöldsloppet. I dag hade dock en timme till varit omöjligt. Jag är galet trött i alla muskler som finns på kroppen.

Bild lånad från Winter Workations facebooksida.

Som rubriken säger ska jag till Åre i helgen som kommer. Influencers of Sweden (tidigare Better Bloggers) anordnar en workation och vi kommer att bo på fina Holliday Club som Sara Rönne jobbar för.  Enkelt förklarat är det en helg för att träffa andra bloggare, hämta inspiration, lyssna på lite föreläsningar och bara ta in så mycket kunskap jag kan. Elna ska dit och bloggade om det häromdagen. Hennes lista över saker som hon vill göra gjorde mig ännu mer pepp på att åka.

Jag har aldrig åkt på något bloggrelaterat och vet inte vad jag ska förvänta mig. Jag känner mig som en riktigt rookie och är lite nervös. Därför är det skönt att Elna ska dit, henne känner jag nästan och det ska bli så roligt att få träffas lite längre i verkligheten. Vi har setts som hastigast på några tävlingar under åren. Det kommer att bli lite cykelsnack!

Det kommer att finnas mycket tid till ”fri lek” och aktiviteter under de tre dagarna som vi kommer att vara i Åre. Jag har anmält intresse för godnatt-yoga på torsdagen, snöskovandring och längdskidåkning med utrustning och instruktör på lördagen. Då slipper jag släpa med mig vallaboxen.  Jag tar med mig mina egna skateskidor och tänker ägna någon timme åt det på lördag. Åres skidspår har legat högt på listan över saker jag vill göra det här vintern. På söndagen efter frukost och utcheckning åker jag ned till stugan så Hasse slipper ta bussen hem.

Det kommer att bli riktigt roligt det här!

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: