25:e söndagen med Bloggsvepet. Tänk vad tiden går fort och jag är faktiskt stolt över att hålla gång ett återkommande tema så länge. Precis som tiden för Bloggsvepet går fort gör det även det i livet också. Om inte så många dagar är det dags för en av vinterns höjdpunkter, Nattvasan. Våra semesterlistor på jobbet läggs snart ut och vårvintern har redan gjort sig tillkänna. Veckorna är måndagar och fredagar och helgerna springer i väg. Det är livet brukar vi säga på jobbet, livet som går medan vi väntar på att få stämpla ut inför helgen. Det påminner om att ta tillvara på varje dag, liten som stor. Jag försöker och känner i bland att jag verkligen gör det, i bland inte. Men det i sig är väl också livet?

 • Nellie Larsson, en grymt duktig mountainbikecyklist som tävlar i Sverigeeliten är just nu och kör etapplopp i Sydafrika. Det är spännande att följa henne och få del av hennes cykling där. Bland annat har hon skrivit om två etapper hitintills. Jag blir lite sugen att cykla där när jag läser. Sydafrika, något att lägga in på bucketlisten kanske?
 • Det finns de som har pannben och så finns det de som verkligen har det. Jag läste i veckan om den brittiska cyklisten Jasmijn Muller som slog Zwiftrekord. Zwift är en communtity för trainerträning där du kan koppla upp dig mot virtuella banor och tävla tillsammans med andra. Allt för att göra trainerträningen inomhus lite roligare. Jasmijn cyklade 1626 km och satt alltså på sin trainer i 72 timmar. Helt galet.
 • Veckans mattips är förvisso inte från någon ren blogg men väl värd att tipsa om. Vegolasange med zucchini och ricotta. Så gott. Dottern var lite skeptisk till avsaknaden av köttfärs men sa efteråt att det var det godaste hon ätit i lasangeväg. Jag håller med!
 • Sugen att köra kroppen riktigt trött på relativt kort tid? Då ska du prova ett pass med tabatatänk! Mari Eriksson tipsade i veckan om just ett sådant. På pappret ser det jobbigt ut och jag kan nog ana att det lika jobbigt i verkligheten.
 • På tal om styrketräning så skrev Carolin Helt som driver bloggen PT på riktigt ett sådant där håll-käften-inlägg om att slå hål på en massa dumma myter kring ämnet stor av styrketräning. Det fins så många konstiga föreställningar och lätt blir sanningar tråkigt nog. Ett bra inlägg väl värt att tipsa om!
 • Veckans feel goodklipp är utan tvekan killen från Venezuela som med mycket möda och stort besvär tog sig genom en VM-tävling. Vilken kämpe och det värmer liksom i hjärtat av att se honom!
3

19 Comments

  1. Helena februari 26, 2017 at 18:17

   Har också det det en massa gånger! Det sprider liksom värme 🙂

   Reply
  1. Helena februari 26, 2017 at 18:17

   Kämpe är rätt ord!

   Reply
 1. Mari februari 26, 2017 at 11:03

  Tack för fin länkkärlek 🙂 Fina du.
  Mari recently posted…Sunday breakkyMy Profile

  Reply
  1. Helena februari 26, 2017 at 18:17

   Varsegod! Ett bra inlägg tyckte jag! Fick inspo 🙂

   Reply
   1. Mari februari 27, 2017 at 08:40

    Åh! Vad kul 🙂 KRAM

    Reply
  1. Helena februari 26, 2017 at 18:16

   Det är det här som är så roligt med mästerskap, något land har platser och får åka trots att de egentligen inte alls platsar. Men ändå gör det.

   Reply
 2. pilla februari 26, 2017 at 17:48

  Ja snacka om skidutmaning! Han hade varit värd en medalj bara för att ställa upp.
  pilla recently posted…Att träna för VasaloppetMy Profile

  Reply
  1. Helena februari 26, 2017 at 18:15

   Precis! Modigt och häftigt att våga. Det var liksom skidglädje och ett stort pannben det där!

   Reply
 3. Malin februari 26, 2017 at 19:05

  Måste se klippet sedan! Men det jag vill tacka mest för är vegoreceptet! Lät supergott ju!

  Reply
  1. Helena februari 27, 2017 at 08:57

   Det var verkligen gott! Blev mycket av en sats för fyra personer och med ricotta och mozarella mer mättande!

   Reply
 4. Tobbe februari 26, 2017 at 21:40

  Alltid kul med dina veckospan! Kör hårt i vasan, vi hejjar på från soffa/säng.
  Tobbe recently posted…Switch Cycling Club?My Profile

  Reply
  1. Helena februari 27, 2017 at 08:56

   Vad roligt att du tycker det Tobias! vi ska prova, jag är dock krasslig (igen för hundrade gången sedan mitten av januari) så jag vilar mig i form, försöker att inte prova stressa.

   Reply
 5. Carolin februari 26, 2017 at 21:56

  Tack för att du håller igång med bloggsvepet! Är ett superbra sätt att hitta nya bloggar eller spännande och/eller lärorika inlägg!
  Carolin recently posted…Over-under och cykeltvättMy Profile

  Reply
  1. Helena februari 27, 2017 at 08:55

   Vad roligt att du tycker det! Det är roligt att skriva bloggsvepet och så värdefullt att få feedback på det också!

   Reply
 6. Pingback: Veckans vegetariska: Rotfrukts- och zucchinilasagne - Lite Längre

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge