Nu är hösten här på riktigt. Och med den det där lite tråkiga höstvädret. Veckan har regnat bort och jag har tillbringat mer tid i soffan än på mycket länge. Den sedvanliga höstförkylningen kom som ett brev på posten efter förra helgens tävling med inte så pigg kropp. Jag har plöjt serien the Fall på Netflix och var lite för ivrig att träna på onsdagen och plöjde sedan serien vidare. Nu är jag pigg och frisk igen och längtar lite efter höstvila i träningen. Inte helt och hållet men att göra lite annat än att bara cykla. Eftersom jag haft mycket tid till ingenting har jag läst många blogginlägg i veckan. Tänk vad mycket bra det finns där ute!

 • Något som jag tycker om att läsa är vandringsberättelser/dagböcker. Gärna sammanfattade om en längre tid. Sådana kan jag fastna i länge och har de många bilder blir jag ännu gladare. Många gånger är sådana inlägg informativa och man lär sig något. Ett sådant inlägg är ”Sensommarvandring i Sarek”.  Amanda Mannervik bloggar på Outside och går fjälledarutbildningen. Intressant och så är Sarek en plats som jag har på min lista över platser på jorden som jag vill besöka!
 • På tal om Norrland och reseberättelser publicerade Katarina som driver bloggen Äntligen vilse en sammanfattning över sin resa runt Norrland. Ett oerhört vackert inlägg och även det med många bra tips just för en längre resa som den här. In och läs och inspireras! Den här delen av Sverige är otroligt fint!
 • Malin skrev i veckan ett inlägg om att gå i uppförsbackarna när det kommer till längre löppass. Hon kom fram till att det gör att hon är piggare under längre pass och länkade vidare till ett annat inlägg om det här ämnet. Jag kände igen mig i hennes inlägg, om hur jag själv har gått från att springa uppför till att gå mer utan att det egentligen sänker farten överlag och framförallt är jag pigg. Det kommer visserligen rätt självmant det här med att gå uppför är jag springer i fjällen. Jag tjänar inget på att kämpa mig uppför, jag bränner bara onödig energi som jag annars kan använda utför eller när det flackt.
 • Jag ramlade över en krönika i Bicycling skriven av Gabriella Ekström som fångade lite av min kommabort-känsla jag har haft ett tag nu. Jag bor långt i från storstadens stress men ändå. Det var många klokheter och tankar i det här inlägget. Om tystnad. Läs!
 • Den här veckan får ni ett grymt poddtips! Kvinnliga äventyrare podcast. I premiäravsnittet av Angeliqa Mejerstedt och Emelie Bröms tas utehygien upp. Superkul att de poddar och superkul att följa. Stor tumme upp med andra ord. Här hittar ni podden. 
3

6 Comments

 1. Katarina Wohlfart september 11, 2017 at 07:59

  Härligt och tack för delningen! Älskar också dagboksberättelser mer och mer. Man vill ju liksom följa den man läser, steg för steg på något vis. 🙂

  Påminner mig om att jag måste dagboksskriva mer. 🙂

  Tack för den fina delningen.

  Reply
 2. Kerstin Karlsson december 24, 2017 at 20:04

  Menar du Angeliqa Mejstedt? MEJERSTEDT är det bara en annan person som heter.

  Reply
  1. Helena december 24, 2017 at 20:06

   Stavfel i från min sida. Du har alldeles rätt! Ändrar det

   Reply

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge