Bloggsvepet

Har ni fått någon snö? Här i Östersund har det kommit litegrann. Nere där jag bor, ett par hundra meter från Storsjön är det inte mer än rimfrost på marken efter veckans töväder. Lite längre upp, ett par kilometer mot Spikbodarna är lite mer snödjup att tala om. Det är häftigt hur det skiljer.

Den här veckan har rusat i väg. Känts väldigt kort. Kanske för att jag var ledig i onsdags. Det är inte mer två veckor kvar till första advent och jag tänker att det här året ska jag försöka att se tjusningen i julen lite mer än förut. Så sa jag visserligen förra året också. Det är fint, tiden för jul. Med alla ljus och snön. Det är bara det att julafton tenderar att bli årets största dag med allt vad det innebär av stress, att allt ska vara perfekt och så mycket ska hinnas med. Men samtidigt är julen vad man gör den till. Så får jag tänka.

Så till veckan svep:

  • På tal om jul märks det i bloggar och på Facebook att den snart är här. Julrecept och juliga inlägg börjar dyka upp. Jag ramlade över ett inlägg för den som gillar att pyssla hos Helena Lyth. Göra julstjärnor med limpistol. Så enkelt att jag skulle kunna klara av det. För jag gillar att pyssla men det slutar ofta i att det blir ganska fult. Min dotter är bättre på det där.
  • Veckans roligaste inlägg stod Johan Möllerborn för. När Zwift kraschade för honom hade han tid att skriva ett litet bittert men skönt inlägg. Lite på temat vad man inte ska göra i gymmet. Jag skrattade gott!
  • Veckans recept blir faktiskt ett surdegsbrödsrecept. Jag hade inte hört talas om Svedjeråg tidigare. Svedjeråg är en kultursort som ska vara mer näringsrik och tar lite längre tid att odla. Namnet ska komma i från att man förr brände skog för att odla rågen. Ett danskt rågbröd är aldrig fel och kommer jag över Svedjeråg ska jag prova det!
  • Visst är det roligt med små utlåtande av cyklar? Jag tycker det. Framförallt det där första, när cykeln är alldeles ny. Elna Dahlstrand skrev ett sånt inlägg, Om hennes ruskigt fina Scott.
2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: