Bloggsvepet

Luften vibrerar lite nu. Av förväntningar och fantastiska målgångar. Det är för oss skidfantaster kanske årets viktigaste vecka sett till just skidor. Det är Vasaloppsvecka! Jag har längtat efter den här veckan varje år sedan 2011 när jag gjorde mitt första öppet spår. Ett av de åren 2016 var jag inte anmäld till något av loppen utan satsade fullt ut på Nordenskiöldsloppet. Tanken fanns förstås under hösten och början av vintern att åka öppet spår men jag gjorde det inte. I stället fick jag njuta av Vasaloppet från tv-soffan med stor frukost till. I år väntar ju Nattvasan på fredag och jag har några bekanta som åker. Det är lika spännande att följa andra som att åka själv och jag blir alltid oerhört rörd av målgångar. Nu den här tiden svämmar skidrelaterade forum över av nervösa inlägg om hur det ska det gå och stolta trådar om att en klarat ett lopp. Det är fint och jag blir så glad av sådana uppdateringar. Skidande tjejer är ett sådant forum på Facebook som sprider så mycket glädje och just den här veckan ännu mer av det! Det är en härlig vecka som hör vintern till helt enkelt.

Så till svepet

  • Fortsätter på Vasatemat och tipsar om en racereport som också skriver fint om själva arrangemanget. Caroline F Söderblombeskrev sin tjejvasa och jag blir sugen att stå på start något år. För oavsett vad man tycker om tjej- och killtävlingar tror jag stor säkerhet att Tjejvasan har en grym atmosfär och är en stor upplevelse. Jag drömmer lite i smyg om att få göra den med min dotter men hon är inte lika sugen som jag.
  • På tal om tjejer och idrottande så läste jag två beklämmande men väldig viktiga artiklar. Om hur tjejer behandlas inom elitidrotten. Först Sara Ottossons artikelom sexismen på ett av Sveriges skidgymnasie och sedan Patrik Brennings artikelpå Aftonbladet om det. Jag blir skitarg när jag läser sånt här. Arg för at vi inte kommit längre i synen på manliga och kvinnliga idrottare och att det får fortsätta. Att ingen riktigt gör något och att vissa ideal får fortsätta att existera. Det är starkt och viktigt att gå ut med sånt här så som Sara Ottosson gjorde.
  • Förra veckan hittade jag ju en fin blogg om längdskidor och funderade lite på om det inte finns fler skidinlägg att läsa. Så ramlade jag över Lycka på ett par skidor , ett inlägg av Madelene Rybeck. Hennes första mening i det sista stycket var så härligt!
  • En vegansk vecka? Det vore spännande tycker jag. Vi äter redan mestadels vegetarisk, i alla fall på veckorna. Det har inte varit en sån stor omställning trots allt och det finns mycket gott att både laga och äta. Hos Zeinas Kitchen hittar man en veckomatsedel av enbart vegansk. Jag ske kocken här hemma att kika lite närmare på det inlägget. Så får vi se om han nappar!
  • Att frysa är inte roligt och något jag sliter med varje vinter. Jag tillbringar mycket tid utomhus och har ganska stor koll på hur jag ska göra när jag tränar. Nu när jag lovat mig själv att försöka komma ut på tur vintertid var Staffan Strandbergs 11 tips för att hålla värmen på turett inlägg som passade fint! Vet inte riktigt om jag håller med om punkten att kroppen vänjer sig. Inte min i alla fall men det är nog kanske så ändå.
2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: