En vilodag i övningskörningens tecken

I kväll var det en sådan där kväll som jag i bland kallar det. En riktigt fin höstkväll. Runt 17 plusgrader och nästan en helt molnfri himmel. En kväll som jag skulle kunna ha ägnat åt att cykla stig i bibs och kortärmat cykeltröja.

Men jag har en liten retning i halsen. En liten svullen känsla som kom krypandes efter tisdagens pannlampecykling på kvällen. Jag hade en tanke om att nyttja lunchen till träning i dag men ville inte riskera att bli ännu krassligare. Dessutom lyckades jag sträcka ryggen lite i jakt på papper och hade svårt att sitta resten av dagen. Det kom lite olägligt det här med svullen hals och ont i ryggen. I morgon bitti är det årsjubileum för Happymorningride som jag skrev om häromdagen. På lördag går Ride the park av stapeln. En mtb-lopp på hemmaplan. Varvbana och fyra timmar till förmån för cancerfonden. Det vore ju så tråkigt att missa det. Men jag håller tummarna att det bara är en tillfällig förvirring i kroppen. Det kan bli så i bland för mig av lite sömn.

img_6001

Men det har varit en fin kväll trots att den inte ägnats åt cykling. Även om det är en träningsblogg det här så blir det ett vardagligt inlägg.  Min dotter är stor nu. Så stor att hon har körkortstillstånd, en grön övningskörningsskylt och jag ett papper som intygar att jag är godkänd handledare för privat övningskörning. Så vi har spenderat en timme ute vid Frösö park. Tränat krypkörning, backning, vändningar och att växla upp och ned. Framstegen är stora i början och jag vågade låta henne köra ned mot Bynäset. Jag tycker att det är lika roligt som henne och ser framemot att få hjälpa henne fram till ett körkort. Vi ska blanda upp privat körning med lektioner på körskolan.

Efteråt rullade vi hemåt i en makalös vacker skymning. Vi stannade till uppe vid Frösö Kyrka och fotade solnedgången över Storsjön och Bydalsfjällen. Som Cissi sa är vi lyckligt lottade som bor här i Jämtland. Hon har rätt. Det är vackert och lätt att bli hemmablind.

img_6005

5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

  • Karolina

    september 16, 2016 at 08:51

    Så fina bilder. Östersund visar sig verkligen från sin bästa sida denna vecka 🙂 vilken tur jag fick komma hit. Tack för all inspiration till träning. Imorse hängde jag på de trevliga happy morning gänget. Grymt trevligt och kul, för mig som kommer från Falun. Ha det toppen och hoppas halsen är bättre och att du kan köra loppet imorgon. Själv ska jag klättra upp på Åreskutan tänkte jag 🙂

    Svara

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: