#cykelfika – Frösötornet

image

Det är de små detaljerna som gör det.

Frösötornet är ett av Östersund/Frösöns finaste fik numer. Det var några år sedan jag var dit sist. Då ett vanligt fik, inte dåligt men inget speciellt bortsett från möjligheten att gå upp i tornet och blicka ut över hela fjällvärlden.

Nu mysigt inrett med böcker till salu, fina muggar och små detaljer som gör det där lilla extra. Utbudet är ekologiskt, närproducerat med bland annat bröd från Frejas Bakeri i Östersund. De har ett stort utbud av Rawfood-fika och riktigt gott kaffe. Priserna ligger i samma klass som fiken inne i stan. En stor tumme upp för Frösötornet helt enkelt.

Cykelfik? Absolut. Här kan du svänga in efter att ha lekt i downhillbanan i Ladängen, klättrat upp för Frösöberget via de fina stigarna, tagit en liten avstickare från Frösö lång, tampats med mjölksyra upp för utsikts eller toppvägen på racer efter en runda runt Frösön eller via Rödön. Det går lika bra att ta bilen eller en promenad.

Du hittar hit genom att åka svänga av från Byvägen antigen via utsiktsvägen eller via toppvägen som båda går upp till Frösötornet. Det är bra skyltat. När du ändå är på plats tycker jag du ska ta dig upp i tornet!

Karta till fiket hittar du här!

Det här det första inlägget i en serie av korta inlägg om cykelfik. Du kommer att hitta fler tips allt eftersom. Inläggen samlas under en flik i menyraden. Har du tips på bra fik så lämna en kommentar eller skicka ett mejl eller tagga det på instagram under #cykelfika!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: