Bloggsvepet

Vi redan i mitten av Maj. Här börjar träden slå ut och lördagen bjöd på sommarvärme. Det kom lite som en chock för kroppen. Veckan har nämligen mer känts som sen vinter. Mitten av innebär också att det bara är fem veckor kvar till våra semesterveckor börjar. Jag har tidig semester och går redan midsommarveckan. Jag har inte riktigt hunnit med. Maj betyder också starten av långloppscupen och under helgen har många lopp gått av stapeln. Bland annat har delar av Happyridegänget varit Uppsala och kört både landsvägsloppet och mountainbikeloppet. Jag väntar lite med tävlingspremiär. Velig som jag är har jag inte bestämt mig ännu för om det blir nummerlapp eller en sommar av att bara cykla. Vilket i och för sig inte är bara det!

  • Ni vet att jag gillar racererports så det ett sådant tips även den här veckan. Carolin Forslind körde Långa Billingeracet i går. I dag låter hon sina bloggläsare följa med på resan. Jag saknar Billingen. Det där fina loppet som är så galet jobbigt på vårkanten när benen inte riktigt förstått vad de ska göra. Men ändå. Nästa år!
  • Sara Rönne, hennes blogg besöker jag ofta och blir lika ofta inspirerad. På många olika sätt. Hennes blogg är riktigt mycket feel good även om den är allvarlig och rak i bland. Hennes senaste inlägg handlar om att samla på stunder mer än saker och jag fick en sådan längtan att sova under bar himmel.
  • Malin som driver bloggen Trail och Inspiration kör ett återkommande tema varje måndag- veckans femma. Inlägg som alltid är roliga att läsa och med dem får man tips på nya bloggar också. Har ni inte kikat in hos henne gör det!
  • Ett kort inlägg men ack så viktigt och som sätter ord på många tankar är det som Krister Isaksson skrev ”Jag är rädd”  Det har under veckan skrivits mycket på det här temat. Om cykel och bilar. Det har hänt så mycket otäckt att det nästan bara passerar ens hjärna utan att jag stanna upp. Jaha, igen. Ok. Samtidigt blir jag så arg och ledsen. 
  • Falu Stigcyklister har troligen publicerat den mest pedagogiska och fina turbeskrivningen över mtb-stråk jag sett! Så pass bra och förklarande att jag som inte har en aning om hur området är känner att jag skulle klara av att hitta! Tänk om man kunde snickra i hop en lika bra guide över våra fina stigar här! Det vore något.
  • Clara Toll skrev ett inlägg om för- och nackdelar med att mäta sin träning. Jag älskar siffror och data över träningen. Kan sitta länge och analysera kring pulszoner och sådant där. Jag tycker att det är lättare att se mina framsteg än att bara känna dem. När det känns som jag cyklat långsamt säger klockan något annat. Samtidigt har jag lärt mig att hålla lite balans i sifferträsket. Lugna pass ska vara lugna och det är inte hela världen att inte alltid vara snabbare än sig själv. Hur tänker du kring det här?
  • Resa ensam? Jag har aldrig vågat. Dels för att jag rädd att inte hitta, inte fixa flygplatser osv. Sedan tycker jag det är lite besvärande att vara själv. Äta ute ensam gör jag inte. Men samtidigt skulle det vara roligt och skönt att kanske göra en ensamresa någon gång. Så därför sparade jag ned Pernillas inlägg om tips för soloresenären! 
  • Veckans klipp har förvisso några år på nacken men gav mig ett sådant sug efter fjällen runt vår stuga. Sonfjället är en pärla. Ett fjäll som sticker ut och är fantastiskt vackert. För två år sedan gjorde vi en dagsvandring där. I sommar ska vi göra om det och göra en tältnatt där. Det här klippet är från ett vackert Sonfjäll i höstskrud! Kanalen drivs av Outdoor Sweden, en kille som har fler fina fjällvandringsklipp!
1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: