Bloggsvepet

Det är första oktober i dag. Oktober som kan bjuda på båda varma dagar lika gärna som det kan bli vinter över en natt. Här i Rättvik har hösten inte kommit lika långt som hemma i Östersund. Här är träden gula men det är lite varmare luft. Det kändes som vilken lite kyligare sommardag som helst när vi cyklade i går. Sverige är ett långt land.

Om en vecka är vi tillbaka i Rättvik för en kort visit. Vi hinner gå på marknaden innan vi vid midnatt åker till Arlanda och vidare till Allicante. Vi byter oktobers andra vecka mot sol och landsvägscykling. Det kommer bli riktigt roligt och framförallt ska det bli skönt att se solen. Det var ett tag sedan.

  • I bland är de där inläggen som egentligen inte innehåller så mycket text de bästa. Där bilderna får tala. Inlägg som bara konstaterar något. Som det här inlägget om en morgonpromenad av Lena som driver bloggen Gott för själen. Kanske är det ännu viktigare nu att att få dagsljus när dagarna blir kortare? Nu när vi snart ställer om till vintertid och det knappt blir ljust.
  • Listor är roligt och sådana inlägg ger ofta mycket inspo.  Sara Borg skrev vad hon önskar sig av oktober. Många av de punkterna instämmer jag i. Som semester, vilket jag får snart. Om att vara ute.
  • Det var ju Swecup-avslutning i mountainbike på Frösön i går lördag. Ett för-SM och många av Sveriges vassaste cyklister var där och körde. Bland annat Emil Lindgren som skrev en kort racereport och lite om hur han upplevde banan. Han tyckte bland annat att det skulle vara roligt med lite mer välbyggda hopp och dropp med vettig landning. Jag tittade på livesändningen i går, eller det som gick att titta eftersom det var lite svajigt. Insåg att jag nog var alldeles för feg i torsdags när jag testade banan. Det är nog inte så farligt ändå de där hoppen som finns. Några hade fått B-spår och några inte. Det var just landningen som fick mig att backa när jag testade. Är inte helt bekväm att landa i branta sluttningar. Men jag blev pepp. Att ta de där hoppen. Pepp att faktiskt träna med siktet inställt på SM nästa år. Sedan kan jag lägga av att nåla nummerlapp på seriöst sätt.
  • Jag läser många bloggar. En del tittar jag in hos i bland och läser i kapp. Andra besöker jag varje gång det kommer ett nytt inlägg. En sådan blogg är den som Helena skriver. Extra roligt är det att läsa om andras äventyr och teliv. Vilket Helena skrev om i söndags. Att få ta del av vandringsleder som man inte visste fanns är roligt. Få se andra delar av Sverige och få inspiration är häftigt. Jag samlar på sånt, för jag vet aldrig om jag kanske passerar ett av ställena någon gång. Helena gick Angsjön runt och bjuder på många härliga höstbilder!
  • Det blir ingen receptlänk den här veckan men däremot ett facebooktips. Gillar du att baka med surdeg? Kanske är nyfiken på att lära dig det mesta man kan behöva veta om det? Gå med i gruppen surdegsbagarna. Jag fick tipset om av min kollega Sofie. Hon gillar som jag att baka. En guldgruva till grupp konstaterade jag efter att ha skummat igenom allt som finns där. Ingen fråga verkar heller vara för dum. Stort gilla!
  • Veckans instatips blir min vän Sara Rönnberg. En av alla de där härliga människorna som jag fått träffa via cyklingen. Hennes instakonto är en skön samling av cykel, lite glimtar från deras buvall där de bor och annat som gör en instafeed intressant! Så in och följ!
4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: