• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Egonsträning vid sidan om i bildformat

Egonsträning vid sidan om i bildformat

Att fota stillastående objekt är enklare.

Som jag skrev i går tog jag med mig kameran och dottern för att öva fotografering av cyklister och heja de som kommit på onsdagarnas träning som jag och Hasse håller i  för Egons cykelaffärs räkning. På schemat för kvällen stod att de skulle åka mtb-banan på tid. Den är galet jobbig i högt tempo. Inte den roligaste stigmässigt men jag gillar den. Just för att det går att köra sig riktigt trött utan att behöva tänka på linjeval.

De första kilometrarna går i uppför och när banan vänder vid Torråsen vaknar våffelsuget i min kropp. Vi körde nämligen banan många fredagsmornar förra året och när jag väl hade tagit mig upp för backarna kom hungern och längtan efter nygräddade våfflor. Belöningen för stiga upp så tidigt. Nu finns det inte längre några våfflor på Scandic och vi kör inte heller mtb-banan.

Där vid Torråsen parkerade vi bilen i går. Jag letade en bra plats att fånga cyklisterna på. Hade en bild i huvudet om en riktigt fin inramning av grönska när de kom upp. Den trötta blicken inramad av naturen. I bland är bilderna i huvudet lite bättre än i verkligheten och i går var inget undantag. Många av bilderna förpassades till papperskorgen. Men övar man inte blir man inte heller bättre.

 

Men vi hade roligt. Riktigt roligt. Vi lyckades skapa lite tävlingskänsla när vi ivrigt peppade och hejade när de kom förbi oss. Lite längre ned vid en av broarna stod Sara Borg och visade rätt väg och även hon ivrigt hejandes och peppande. Hon var så snäll som ställde upp som hjälp när min kropp inte ville cykla.

Snabba Jimmy Edlund oavsett cykeltyp. En fatbike går snabbt när han sitter på!

Cecilia och jag kunde konstatera att det finns snabba cyklister i stan och framför allt en kille som sticker ut. Sven, född 01 som utmanar de allra snabbaste killarna. Häftigt att se.

Sven susade förbi!

Nästa onsdag är det träning igen. Det blir ingen åkning på tid utan stigcykling såvida vi inte får till ett teknikträningspass. Bor du i Östersund med omnejd är du varmt välkommen att vara med. Vi delar självklart in oss i två grupper om det behövs. För att alla ska kunna vara med oavsett vilken nivå man befinner sig på. Samling klockan 19 vid Egons cykelaffär på kyrkgatan.

Avslutningsvis ett par bilder till av de som gick att göra något med. Ha en fin fredagskväll!

Martin Matsson, även han snabb på Fatbike!

 

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: