• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Elnas hemmastigar och MTB-vättern – det blir en helg att minnas!

Elnas hemmastigar och MTB-vättern – det blir en helg att minnas!

Elna teasade lite om det här för ett tag sedan och har nu skrivit om vad vi ska hitta på! Själv har jag gått runt med ett förväntansfullt pirr i magen och räknar ned dagarna så där som man gjorde när man var liten inför sommarlovet. För vet ni vad? Jag ska åka ned till Motala den 8 juni för att köra MTB-vättern med Elna. Sedan kommer jag stanna kvar och Elna har lovat att visa mig sina fina hemmastigar.

När Elna frågade om jag ville köra loppet med henne ville jag tacka ja direkt. På studs men jag skrev ett litet ja med viss reservation. Till Motala är det 8 timmar med bil från mig och loppet går en fredag. Jag visste inte om jag kunde ta ledigt. Men vill man något mycket så brukar det ordna sig. Så jag tog ledig, försäkrade mig om att det var okej för familjen att jag åkte. Vi har pratat så många gånger om att vi ska cykla tillsammans. Hur roligt det skulle vara. Vi har bara setts som hastigast på cykel några få gånger. På tävlingar. Eller jag har sett Elnas rygg i starten. Däremot har vi åkt skidor tillsammans. Så jag packar in cykeln och åker ned. 

Egentligen vet jag inte mycket om själva loppet men än att det är 5 mil och går på ganska lätta stigar och vägar. Vätternrundan är grymma på att arrangera lopp och jag tror det är folkfestkänsla över det. Jag vet inte hur formen är för ett långlopp och om jag framförallt orkar sitta still så länge som 8 timmar i en bil själv. Men samtidigt är loppet ett äventyr helt utan krav på prestation. Jag kommer att få köra stigar som Elna pratat så gott om och som jag så gärna vill prova. Vi får ses live igen och vem vet, det kanske blir en podd tillsammans, på riktigt och inte bara över skype!

Ni förstår att jag längtar mycket efter det här? Efter alla vätternrundor på landsväg känns det extra roligt att få köra mtb i Motala och dessutom hänga med Elna. Det kommer att bli en grym helg!

6

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

8 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: