Global Fatbike Day över hela landet

Årets banner som är fri att använda till sitt event.

Till helgen, på lördag den 2 december 2017 är det dags för Global Fatbike day.

En dag som firas över hela världen. Det fina med Global Fatbikeday eller GFBD som det också förkortas är nämligen;

 This event is purely a grass-roots, community based dealio. no sponsors, no entry fees, no t-shirts, no commercialization and no worries…..just, one of the best times, you have ever had on a fat-bike! GFBD isn’t owned or run by any commercial enterprise or Trail Advocacy Organization. GFBD belongs to everyone that has a fat-bike and wants to celebrate! Everyone is invited to get together and join in the fun and DERBY!! Källa: Fatbike.com

Det är alltså en dag som fokuseras på gemenskap och cykelglädje. En dag där alla som vill kan vara med oavsett vilken nivå man ligger på. Är du nyfiken på historien bakom finns det en artikel om det här. 

Erika upplyste mig om att det är för fjärde året som det körs här i Östersund. Jag har varit med en gång tidigare. Det var i fjol och jag fick låna en fatbike av Kim på Egons. Han var där och visade upp fatbikes och plushojjar. Det blev en fin dag med lika fin cykling på snöiga stigar och grillning efteråt. Vi hade tur i fjol. Det töade och frös till under veckan innan men alldeles lagom till lördagen kom det ett fint lager snö. Visserligen var det halt under men eventet kunde genomföras. Vill du läsa om förra årets dag finns inlägget här. 

Spikbodarna i går. Det ser lovande ut.

I år ser förhållandena ännu bättre ut. Det har varit kallt under en längre tid och den snö som kommit har fått ligga kvar. det är inte något djupt snötäcke men så pass att det fatbikevänligt. Martin, av Happyiterna har sett ut en slinga och många har hjälpts åt att trampa upp stigarna för att det ska bli så bra som möjligt.

Jag passade bland annat på att nyttja en lunchrast åt att åka upp en del av lördagens tänkta stigar. Rundan kommer att innehålla en stig jag inte åkt förut och den provade jag i måndags. En stig som är en av de allra bästa i Spikbodarna visade det sig. Trots att jag snurrat så mycket däruppe så har jag helt missat en flowig och lång utförslöpa. En som ger massor av cykelglädje och som jag tror är lika fin till sommaren. Om jhag hade haft tid och ork i benen hade jag tagit den flera gånger. I stället åkte jag baklänges för att fota den. Just precis när den går ned mot ängen och solen lyste genom träden på ett så fint sätt.

Global Fatbikeday nära dig?

I forumet Fatbikes sweden (som för övrigt är ett superbra forum för dig som cyklar fatbike, funderar på att köpa en eller bara vill ta del av massor av inspo) har jag sett att dagen kommer att firas på andra ställen i Sverige. Kanske är det ett event i närheten av dig på lördag? Kanske har du möjlighet att låna en cykel och vara med? Tveka inte för det är jätteroligt.

  • Vi kör ett event här i Östersund. Starten blir vid Lillsjön vid 9 och vi räknar med att cykla runt två timmar. Efteråt tänds grillen, så ta med det du vill äta! Dagen kommer att avslutas med en sprinttävling för den som är sugen! Mer om eventet finns här.
  • I Arvika körs det en tur med Storkasberget som utgångspunkt. Samling sker vid 9.00 och det blir afterbike med grillning. Mer om eventet finns här.
  • I Örnsköldsvik körs det igen. Plats ännu inte bestämt men start vid 09.30. Det fins enligt eventet möjlighet att låna två eller flera fatbikes. Eventet och mer info finns här.
  • I Hunneberg som ligger på Vargön Västra Götaland.. 2 timmar med fika på Spiskupan. Samling kl 11. Mer info i eventet som finns här.
  • I Jädraås planeras också för Global Fatbikeday. Jädraås ligger i nordvästra Gästrikland. Något event finns tyvärr inte.
  • I Sorsele ska det visst dansas ringdans med fatbikes runt julgranen. Dessutom fika! Mer info på Sorsele Fatbike Tours på Facebook

Så boka in lördagen den 2 december! 

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: