• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Tog med Go-Pron till Trysil – Magic Moose

Tog med Go-Pron till Trysil – Magic Moose

Vi åkte över gränsen i går. Till Trysil och deras fina och roliga handbyggda leder. Ett kärt återbesök och en hel dag av enbart lekfull cykling. En sådan där cykling när leendet är bredare än ansiktet. Trsyil har lyckats skapa något som passar de allra flesta och där fokuset ligger på barnfamiljerna.

Området Gullia är inte stort men innehåller nästan 2 mil cykling. Leder som är välgjorda och roliga. Från gröna leder som passar cyklister på sparkcykel till de lite mer utmanande röda och nytt för i år även svara leder med hopplinjer. Det fina är att ju längre bort i området man kommer ju svårare blir lederna. Det gör att det tunnas ut bra och inte blir så trångt. Men å andra sidan måste man cykla igenom allt för att komma tillbaka. Men det gör inget, de blåa och gröna lederna är trevliga! Vi spenderade två timmar i Gullia. Cyklade oss trötta och glada.

Innan vi rullade ned till Gullia körde vi den långa flytstigen Magic Moose som startar uppe på Trysilfjället och går nästa hela vägen ned till parkeringen. En led med på 7.5 km med så många doserade kurvor att man nästan blir yr. Små sköna kullar där det går att få lite luft under däcken och sköna träpassager.

Upp till starten av Magic Moose kan man ta lift. Vi gjorde som förra året och cyklade upp på toppen. Minnet svek oss och i stället för att ta leden via grusvägar upp så fortsatte vi asfalten. Det blev inte alls dumt. En skön lång klättring som aldrig riktigt ville ta slut. ”Tänk vi har aldrig klättrat på norska vägar förut, kul va?” sa jag hurtfriskt till Hasse. 40 minuter senare stod vi i starten av flytstigen och hade nästan 20 minuters härlig åkning framför oss som blev runt 4 minuters film.

Har ni vägarna förbi så prova Trysils utbud av cykling. Framförallt om ni har barn! De och du kommer inte att bli besviken.

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: