Det är ingen mening att ha dåligt samvete. Framförallt inte över träning som inte alltid blir av. Så försöker jag säga till mig själv när gymkortet samlar damm. Det är i stället bättre att vara nöjd över den träningen man får till. Jag tränar ju men har i bland svårt att få till den för mig viktiga styrketräningen. Jag hade fått in rutinen innan jul. Två dagar i veckan som jag hade satt som ett rimligt mål med tanke på den större mängden konditionsträning.

I kväll efter två välbehövliga vilodagar gick jag ned på gymmet som ligger två minuter härifrån. För att köra ett enkelt bålpass på runt 20 minuter. Under veckan i stugan fick jag mer ont i min skadade axel och vågar inte riktigt göra övningar som armhävningar eller något annat som involverar axeln. Inte ännu.

Jag satte i hop en cirkel utifrån övningar som jag brukar göra. Nyttjade TRX-band, bosuboll, kettlebell och pilatesboll. De redskap som jag använder bortsett från min egen kroppsvikt. Det blev ett bra pass som kändes i bålen. Överraskande så kände jag mig riktigt stark trots utebliven bålträning. Skidåkningen och framförallt skejten gör sitt.

Upplägget om du är nyfiken och vill prova.

5 varv.

 • Uppdrag mot magen med fötter i TRX:en och händerna på bosuboll (se bild nedan) 10 stycken.
 • Russian twist med kettlebell. 10 stycken på varje sida
 • Crunches. 10 stycken.
 • Rygglyft. 10 stycken.
 • Mountain climber med fötterna på boll och händer på bosuboll. 5 på varje sida. (Går lika bra att göra utan redskap)
Lite för låg höjd på TRX-bandet.

Som sagt den träning som blir av är bra! Nu laddar jag för tredje omgången av Kiss Crit-serien på Zwift i morgonkväll. I söndags körde jag ett race och var riktigt stark trots en stor mängd skidåkning. Jag tror jag kan vara ännu starkare i morgon!

3

2 Comments

 1. Anna januari 10, 2018 at 22:43

  Åh, ja ghade glömt hur jäkla bra dina styrkeövningsinlägg är! Ska leta upp allihop! Härlig inspiration framöver!

  Reply
  1. Helena Enqvist januari 11, 2018 at 08:47

   Vad roligt att höra att dom är användbara!!

   Reply

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.