#52vardagsäventyr – mat på murrikka

Att laga mat utomhus är något speciellt. Oavsett hur enkel maten är smakar den som allra bäst då. Tillagad över öppen eld och serverad på enkla plasttallrikar i eldens och en svag pannlampas sken.

Som i fredags. När vi tog skydd för snöstormen i ett vindskydd vid Svartåstjärnen i Klövsjö. I fonden Katrinas pister där några tappra skidåkare tog kvällens sista svängar innan de stora ljusen släktes ned pist för pist för att bytas ut mot en ensam pistmaskin.

Hasse hade förberett en pytt av julens och höstens sista rester i frysen. Jag kokade kaffe och värmde glögg för att ta med i två termosar. Cecilia letade fram sina varmaste kläder. I väntan på middagen drack vi glögg och tog en promenad på isen.

Det blev en fin fredagskväll och ett vardagsäventyr i sin allra enklaste form. Precis som jag tänkt med mina #52vardagsäventyr. Svårare än så här behöver det inte vara och ett bra sätt att komma ut även vintertid när det blåser och yr snö.

Jag har med spänd förväntan väntat på de första taggningarna på Instagram och blev jätteglad när några av er har visat upp era vinteräventyr. Som Stefan som också åt middagen ute med familjen, Elna som sprang en snöig mil med sin mamma, Camilla som åkte skidor och Hasse som också åt mat. Helena åkte skidor i Kilsbergen och Alexandra åkte även hon och familjen skidor men i Ullådalen. Hasse har även han bloggat om vår utemiddag. Det kan du läsa här.

 

Nu en ny vecka och nytt äventyr! Häng gärna med, tagga din bild, bloggar du så kommentera gärna så jag får läsa och länka och glöm inte att följa mig på Instagram och bloggens Facebooksida

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

10 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: