Brödbak och den viktiga vilan

Det är söndagkväll. Hasse har åkt ned till stugan för ännu en arbetsvecka i pistmaskinen. Jag själv är otroligt trött. Har huvudvärk som inte vill ge sig och slötittar på skidskytte på svt-play. Ugnen har stått på nästan hela eftermiddagen och jag gräddar bröd efter bröd. Passar på att fylla upp frysen igen.

Kroppen känns lite sliten och även om passet i går inte var särskilt jobbigt pulsmässigt tog det nog mer än jag trodde. Jag vilar i dag. Det är som är lika viktigt som att träna. Låta kroppen återhämta sig och bygga upp sig igen. Håller tummarna att tröttheten och huvudvärken inte är en begynnande förkylning utan bara kroppens sätt att säga åt mig att ta det lugnt. För i morgon väntar en period av fokuserad träning. Morgongym och trösklar på kvällen. Sedan middag ute med Sandra, Erika och Cissi. Det vill jag inte gå miste om.

På tal om bröd så övar jag att snitta. Olika mönster och i bland blir det bra, i bland lite sämre men oavsett smakar bröden bra. Det är trots allt det viktigaste även om perfektionisten mig grämer sig lite när det inte riktigt blir jag som jag tänkt. Vi har inte köpt bröd på hela hösten om vi bortser från något paket tunnbröd till jul. Det är en lyx att kunna öppna frysen och ta fram en bröd när det tar slut i skafferiet. Även om det tar lite tid att sätta surdegen, blanda i hop, jäsa och grädda är det väl värt besväret sedan.

Nu ska jag plocka ur det allra sista brödet ur ugnen. Diska undan och sedan faktiskt sova. Tror jag behöver det!

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: