Det blev försommar direkt

Kommer ni i håg att jag skrev att det inte blir sommar förens långt in i juni? Jag vet inte hur många gånger jag uppgivet suckade över all snö som inte ville smälta och att våren inte kom. Det gjorde den inte. Inte så som den brukar. I stället blev det försommar på bara 21 dagar. Då första maj låg snön kvar i skogen och träden var kala och bruna. Vi letade stig på Frösön och jag tänkte att det nog dröjer. För ett år sedan, tisdagen den 25 maj passade jag på att fota Cissi ute på gården. Då var gräsmattan grön och en av de tidiga häckarna och häggen hade fått knoppar. Då tyckte jag ändå att våren var tidig.

Nu har vi haft nästan två veckor av sommarvärme och knappt någon nederbörd. Häggen blommar och björkarna är så gröna som de brukar vara runt skolavslutningen i juni. Tulpanerna vid Stora Kyrkan har nästan blommat över. Jag har bruna ben och armar. Det har inte hänt den här tiden på året bortsett från de veckor vi tillbringat i Spanien i slutet av april. Jag har gått i linne till jobbet och nästan tyckt att det har varit skönt att komma ned till den annars kalla matsalen på bottenplan.

Det blev med andra ord fösommar direkt och sommaren ser att hålla i sig så långt som väderappen har sträcker sig. Rättare sagt till den 3 juni. Vi försöker att ta tillvara på sommarvärmen. I dag vilodag och visst längtade jag ut på cykel när Storsjön nästan låg spegelblank och stigarna är torra och snabba. Vi tog i stället en promenad ned på stan för en mjukglass och gick genom badhusparken hem. I shorts och linne klockan 8 på kvällen.

Ljuva sommartid helt enkelt!

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

  • Helena Enqvist

   maj 25, 2018 at 08:45

   Det är kanske i år vi får riktig och vinter och riktig sommar på samma år! Vad härligt det lät med bad i havet 🙂 Jag är en badkruka av rang och brukar som högst doppa tårna i augusti i vår kalla sjö men vem vet, den kanske blir varmare i år!

   Svara

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: