• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • När Sara bjöd in till happycykling och lunch på Tages

När Sara bjöd in till happycykling och lunch på Tages

En ledig dag mitt i veckan är ett perfekt tillfälle att samlas för att cykla. För att leta stig och sedan ta en fika. Sara bjöd därför in till en 1:a majcykling på Frösön. Ingen färdig rutt utan med målet att försöka få cykla så mycket stig som möjligt.

13 stycken samlades i Badhusparken för att ta sikte på den fina stigen vid Västbyviken och på vägen dit se vad som kunde vara cykelbart.  Vi har ganska mycket snö kvar i skogarna. Snö som är så där sockrig och svår att ta sig igenom även med fatbike. Men det finns faktiskt en del snöfri stig. Det krävs visserligen lite transport för att nå dem men lite är bättre än inget. Det gör inte så mycket att man behöver pulsa en del om man får några hundra meter härlig stigcykling.

Jag hade sett framemot den här turen. Det var så längesedan jag cyklade tillsammans med det här gänget. Alldeles för längesedan. Det har varit många ensamma pass och många landsvägspass och lite mtb. Det har inte funnits så många alternativ till skogscykling och mtb på asfalt är inte särskilt roligt.

Att det varit lite mtb kändes tydligt när vi körde de stigar vi hittade. Min teknik är lite ringrostig och det där igångdraget jag har annars på stig saknas. Det som kommer av mycket stigsprätt. Å andra sidan är det bara första maj och jag kommer att få tillbaka det. Dessutom körde jag hardtail i dag, något jag inte gjort sedan förra våren. Det är lite skillnad när det är som stökigast. Hasse och Johan tog sina fatbikes, ett bra val när det var som blötast och snöigast.

Trots mycket snö hittade vi överraskande mycket stig och det blev en riktigt fin runda som avslutades med lunch på Tages. Ett bokat (och lättavtorkade stolar) hade Jimmy sett till att det fanns och vi fyllde upp lunchaket med skratt och svettiga cykelkläder. Precis som det ska vara.

Efter en sådan här tur blir jag påmind om hur otroligt avlångt landet är den här tiden på året. Här är det långt i från så där vårgrönt och mulligt. Som på alla härliga cykelbilder jag har i mina sociala flöden. Söderöver har många redan kört tävlingspremiärer och laddar för helgens Lidingölopp och xco-tävlingar. Jag är faktiskt glad att jag inte har någon tävling inplanerad ännu. Det behövs lite mer stigcykling för att fixa det och lite mer träning.

Men trots snö och blöta stigar; välkommen cykelvåren och sommaren och förhoppningsvis en massa happyturer i sommar. Och ett stort tack Sara för att du kom med den här fina idén!

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: