fjällregn

Fjällregn och julikalender

Det är fjällväder närmare bestämt fjällregn. Jag läste någonstans någon gång att medeltemperaturen i den där delen av Jämtland/Härjedalen ligger runt 14 plusgrader på sommaren. En ganska behaglig temperatur tycker jag. Det känns inte särskilt kallt och jag är inte så förtjust i hetta. Det är lättare att andas, att existera och fungera när det är lite svalare, som i dag. Även om regnet bitvis kom i rejäla skurar som dånade mot stugtaket har det varit en vacker dag. En dag som vi egentligen inte har ägnat åt något speciellt. Vi åkte ned på Vemdalsskalet för att handla och titta på stora fritidshus. Stannade en stund uppe på en höjd och såg hur dimman lättade över Hovde. Där liften såg ut att vänta på vintersäsongen.

Vi prickade av en punkt på Julikalendern, att ta en fika på ett mysigt kafe och titta på människor. Vi satt där länge, drack kaffe och såg hur den välfyllda parkeringen sakta tömdes på bilar. Förvånade över att det var så många människor i farten en lördag i juli i en annars sommarsömning skidort. Jag trött långt in i kroppen och bestämde att jag inte skulle göra mer än att läsa en bok när jag kom hem. En ganska skön lördag. Perfekt kojväder. Fjällsommar som i morgon ska bjuda på solsken och jag har förhoppningsvis lite mer energi i kroppen för en löparunda på fjället.

 

img_4044

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: