I helgen vill jag

 • Koka kaffe i triangiaköket på fjället. Även om det med all säkerhet är snö kvar så ska jag hitta en bar fläck att sitta på. Det ska bli soligt och varmt och jag vill känna doften av nykokt kaffe. Det som doftar så underbart utomhus.
 • Vårstäda i stugan. Vädra och släppa in våren och ut med vintern. Jag vill känna doften av såpa och värmen från fönstren när solen ligger på.
  hopp
 • Ta fram vårt egenbyggda lilla hopp och öva teknik ute på vägen och gå runt på tomten och drömma om att bygga en liten teknikslinga. Eftersom Hasse inte delar min emnienta tanke så förblir det en dröm.
 • Jag vill dricka morgonkaffet på stugbron och lyssna på fåglarna. De låter så mycket den här tiden på året. Vill känna doften av fuktiga träd och se hur björkarna börjar få musöron. Våren har med all säkerhet inte kommit så lång i Storhogna ännu. Det är bra för just nu är det jobbigt med lövsprickning i stan. 
 • Jag vill se om Nipstigen till Björnrike, den på bilden är är fri från snö. 24 maj 2015 var den det. Jag vill testa min fulldämpade cykel i lite mer fjällterräng och åka Nipstigen åt motsatt håll än vad jag brukar. För då är den branta backen jag kämpar mig uppför en hissnande utförslöpa som ger pirr i magen. Jag vill avsluta med en fika på Åtgården i Vemdalen för de har nyöppnat efter att varit stängt under vintern.
 • Vill hinna prova om mina ben orkar ta mig lite snabbare uppför Klövsjöbacken. Den som jag provade tidigare i år med dubbdäck, trötta skidben och alldeles för varma vinterskor.

Jag inser ju att jag inte kommer att hinna hälften av allt men allra mest vill jag bara vara i stugan. Vi har inte varit ned sedan två helger före Nordenskiöldsloppet. Det har varit en mellanperiod när våren lockar i stan och det inte finns så mycket att göra vid stugan. Visst kunde vi ha passat på att åka skidor på vårskare men vi var båda så mättade på det efter Nordenskiöldsloppet.

Nu är stug- och fjällängtan stor och vi kommer att ha de nästkommande helgerna uppbokade. Så Storhogna i helgen och lite av det på listan ovan. Vad planerar du att göra i helgen? Berätta gärna!

5
Share

9 Kommentarer

 1. Jag önskar nästan att jag skulle göra lite mer av dina saker.
  Själv ska jag springa på asfalt. (Vem bestämde det…??) 😮 😉
  Trail & Inspiration recently posted…Mina personlighetsdrag, intensifierade!My Profile

 2. Underbart! Verkar bli en fin helg <3 Hoppas att du kan bocka av massa saker 🙂
  Mari recently posted…Guldstjärnor till bådaMy Profile

 3. Låter bara härligt allt du vill hinna med, koka kaffe och sitta i förtältet är det jag längtar mest av !
  elisabeth recently posted…Det är väl på tiden !My Profile

 4. Härlig lista! Nipstigen är så vacker och rolig. Nu fick jag också stiglängt till Björnrike!
  Katrin recently posted…En finare lördagsmiddagMy Profile

 5. Pingback: #52vardagsäventyr - med triangiaköket på fjället - Helena Enqvist - hon som cyklar lite

 6. Pingback: #52vardagsäventyr - med trangiaköket på fjället - Helena Enqvist - hon som cyklar lite

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge