2023 vill jag

Jag inledde året med en hängig känsla i kroppen. Efter julledigheten var jag på jobbet en dag innan jag vaknade med ont i halsen och huvudvärk i tisdags. Jag tog ett covidtest utifall och hade nästan ont i magen över vad det skulle visa. Jag ville inte genom en sväng till och kanske med samma trötthet som sist. Nu visade testet negativt och det var ju bra ändå. Så jag har varit hemma med huvudvärk och yrsel. Halsontet har gett med sig. I dag är jag ändå piggare även det svajar lite emellanåt. Jag har förhopppningar om att kunna träna lite i morgon.

Det kändes bra i kroppen när vi tog en lugn promenad ned på sjön och drack lite kaffe vid strandkanten. Storsjöspåret är draget och skaren håller för att åka skidor på och gå på. Det var med en känsla av att ljuset återvänder och den där förhoppningsfulla känslan inför våren jag satt där nere och kisade lite mot solen. Den allra finaste tiden på vintern börjar nu. Kalla nätter och dagar i januari och februari som sedan byts mot mildare mars och vårvinter, sedan aprils kalla nätter och varma dagar.

När jag gick från isen hade jag formulerat lite tankar inför 2023. Inga nyårslöften, inga ord att leva efter eller något sånt utan mer vad jag vill göra under 2023. För det är ett spännande 2023 som står för dörren. Framförallt cykelmässigt!

2023 vill jag vara ute lika mycket som förra året. Dricka kaffe nere på isen som i dag och fånga solnedgångar. Jag vill gå upp i skogen ovanför oss och fota fåglar på senvintern och när våren kommer bitvis pulsa i blöt vårsnö för att få se vårfåglarna som kommit tillbaka. Jag vill vara ute på fjället vid stugan. Med snöskor eller låna turskidor och försöka fota ripa, järpe eller någon annan fjällfågel. Jag vill dricka kaffe på fjället i lä för kyla och vind och så vill jag sitta på stugbron och titta på ekorrarna.

Så ska jag åka skidor. Hemma här, över isen till Löfsåsen och Fugelsta. Jag ska åka distanspass i Torråsen och pannlamperundor i Spikis. Jag ska staka Storsjöspåret och åka spåren runt stugan. Sen i april blir det ett kungsledenrännet med Sofie! Jag längtar!

När sommaren och hösten kommer vill jag fjällvandra mer. Det räcker med en natt eller två ute i tält. Jag vill se nya platser och fjäll och bära med mig det viktigaste på ryggen. Jag vill också fortsätta göra utflykter till naturreservat runt Östersund. Med kameran med och fika i ryggsäcken.

2023 vill jag på allvar kicka i gång min egen verksamhet på deltid och hitta ett nytt jobb på deltid. Jag har mer energi och står lite mer rustad att både byta jobb och driva företag. Jag vill få andra att hitta glädjen i cyklingen och utvecklas. Så vill jag ha ett jobb som är hållbart för mig.

Jag vill som detta året som gått ta hand om mig själv mer. Inte stressa, inte göra sådant dränerar mig på energi och säga ja till saker jag orkar och vill göra och säga nej till annat. Jag behöver det helt enkelt. Jag har börjat, tro det eller ej med att yoga hemma. För att stretcha ut kroppen och försöka hitta lite lugn i andningen. Kan inte säga att det är min grej och jag tycker fortfarande att det är flummigt men det är skönt för kroppen. Och jag ser framemot den där halvtimmen varje kväll!

Jag vill utvecklas ännu mer i cyklingen. Våga mer, bli mer tekniskt skillad och få ett ännu starkare och uthålligare hjärta. För att bli bättre på att cykla ska jag cykla ännu mer! Det kommer bli många timmar på berget och många timmar i Böle. En del timmar på Zwift under vintern och våren och skidåkning på det. Jag ska ha roligt och inte pressa mig alltför mycket trots allt.

För 2023 kommer bli ett tävlingsår igen! Jag har en ny cykel på gång och ett spännande samarbete som jag ska prata mer om i ett eget inlägg. Det kommer att bli riktigt riktigt bra och jag ser framemot att ha bra matrial.

2023 ska också bli ett bättre år för bloggen och mina sociala kanaler. Jag ska lägga ned lite mer energi på fotokontot och uppdatera min portfolio. Jag har mycket inlägg i utkastmappen till bloggen. Många fina sommarminnen och en del turtips att bjuda på.

Ungefär så ser jag 2023 framför mig. Det blir bra tror jag!

11

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: