Åter till vardagen

Det är onsdag och jag har jobbat i tre dagar nu. Omställningen från semester till jobb är alltid lite tuff och ännu mer tuff när stressresurserna har varit små. Men det är ändå skönt på något sätt att komma tillbaka till vardagens rutiner. Sömnen blir bättre och så är det fint att känna att man är ledig när helgen kommer igen.

Den här semestern blev inte alls som jag hade tänkt. Eller som vi hade tänkt. Det började bra och vi hade lite planer. Jag ville gärna åka i väg och cykla, både xc och downhill. Vi skulle köra tävling på hemmaplan och hänga i stugan. Efter min krasch på cykel blev det inget av det vi planerat bortsett från att Hasse gjorde en fin tävling och jag fick nöjet att heja på. Stugan har vi hängt i och gjort några utflykter.

Jag hade två semesterveckor innan jag blev sjukskriven på heltid för handens skull. Jag har därför många veckor kvar att ta ut längre fram. Kanske blir det i höst? Jag har ett mål- att kunna köra den sista deltävlingen i Enduro på Isaberg. Vi får se men då kommer några av mina semesterdagar väl till pass.

Men även om semestern blev lite rumphuggen har den varit bra och jag har återhämtat mig som det känns. Fyllt på lite av mina reserver och kanske gjort dom lite större inför hösten. Vi har varit ute mycket, vi har hängt här hemma mycket och fått tid i stugan. Jag har stickat sittandes på balkongen och stickat inne i vardagsrummet medan regnet har slagit mot taket. Vi har odlat och börjat skörda våra grönsaker och fikat oss igenom vårt närområde. Jag har kommit i gång att cykla stig igen och i går testat att åka rullskidor. Fått många mil på racern och hunnit tröttna på det igen.

Vi avslutade vår semester med en helg borta. Vi åkte till min bror och hans familj i Häddånger och tog sedan in på ett fint vandrarhem i Rö mellan Härnösand och Övik. Drack rosé i trädgården och tittade på havet. Åt frukost på altanen och sa till varandra att vi ska åka bort mer på det här sättet. Vi geocachade oss hem via Sollefteå. Ett fint avslut!

Och nu är det onsdag och en arbetsdag kvar till första helgen efter semestern. Jag hoppas på uppehåll och öppen lift på berget efter hällregnet. Jag ska nog testa att åka lite utför i de två blåa lederna. Jag är redo för det.

6

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: