Bloggsvepet

Bloggsvepet får en ny lite mer vårig bild. Det är första veckan i april. En vecka som kantats av sorg i nyhetsuppdateringarna. Från bussolyckan utanför Sveg till terrordådet i Stockholm. Mitt i allt det hemska har blogginlägg om annat lyst upp. Ändå visat att livet går vidare att det pågår.

Så det blir ett bloggsvep även denna vecka. Nästa vecka vid den här tiden har förhoppningsvis både jag och Hasse tagit oss i mål på Nordenskiöldsloppet. Vi är troligen snart påväg hem till Östersund igen. I det ögonblicket är skidsäsongen över på riktigt. Lika skönt som det kommer at kännas kommer jag med all säkerhet se tillbaka på den med lite vemod i tankarna. Så som alltid.

  • Katja skrev i början av veckan ett riktigt bra tipsinlägg för dig som är ny inom landsvägscyklingen. Ett inlägg som lika bra även för dig som redan cyklat länge. Som en påminnelse. Katja är suverän på att skriva sådana här inlägg. Strax efter följde Jessica Clarén upp med ett liknande inlägg för dig som är ny på mountainbike. Tumme upp!
  • Cykla när man är gravid? Fungerar det? Elna skrev i veckan ett mycket bra inlägg på ämnet med många handfasta råd.
  • På mitt jobb har vi möjlighet att ta ut en timmes betald friskvård varje vecka. Dessutom har vi också ett friskvårdsbidrag varje år. Det har skapats möjligheter för oss anställda att röra på oss. Kommunen arrangerar även löpargrupper där friskvårdsbidraget kan användas som betalning. Att få möjlighet att träna på arbetstid och också göra det tillsammans med sina kollegor är bra. Inte bara för rörelsens skull utan också för att göra andra saker än de arbetsrelaterade tillsammans med sina kollegor. Pernilla som driver bloggen Ut och spring delade med sig av ett gott exempel på hur det ser ut på det företag som hon arbetar på. Något att inspireras av? Absolut, in och läs och våga föreslå för din arbetsgivare att göra något liknande”
  • Några av mina gamla kollegor i nätverket bloggar om Hälsa har varit på löparcoachutbildning och startar nu upp löpargrupper. Ida Aspviken skrev i veckan om sin satsning i Göteborg, Emma Hällbacka startar en löpargrupp för nybörjare även hon i Göteborg och så Marie Eriksson som planerar att starta upp en löpargrupp i Sundsvall. Superroligt!
  • Det är påsk på torsdag. Eller i alla fall skärtorsdag. Vi kommer att spendera vår påsk på skidor och i bil och kommer inte ha tid att baka tårta. Men har du tid ramlade jag över ett recept från Saltå kvarn jag tror är helt makalöst gott! Choklad och lite mer choklad. Vi kanske får baka den här på onsdag. För jag har hört att tårta är ett fint sätt att ladda inför långa med lopp med. Eller?
  • Veckans klipp handlar om att det aldrig är försent! I det här fallet handlar det om triathlon och en 86 årig krutgumma.
    [iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPopSugarFitness%2Fvideos%2F10155332376449824%2F&show_text=0&width=400″ width=”400″ height=”400″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”]
3

4 Comments

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: