Bloggsvepet

Söndag och utanför stugfönstret ligger dimman tät. Så där mjölkvit och tjock. Helgen som tidigare i veckan så att ut bli solig och varm blev i stället riktigt höstig. Vi ska snart gå ut och tömma släpvagnen på 1,5 kubik björkved. För att sedan stapla i vedboden. Stugliv och stuggöra. När vi köpte stugan fick vi en vedbod full av ved, ett par rejäla stockar utanför att själva hugga. Sedan kom stormen Ivar 2013 och fällde tre stora tallar på tomten. De tallarna har vi precis använt upp. Även om vedhanteringen är tung finns det en tillfredställelse att ta hand om den. Att det man gör betyder något och har ett syfte. Något så basalt som att kunna värma upp vår stuga. Att det är ruggigt och grått ute kanske var meningen. Det lockar inte till cykel och jag har benvärmare hemma. I stället lockar det till att boa sig lite. Ta hand om det är som är viktigt.

Något annat viktigt söndagar är ju bloggsvepet!

 • Elna, min stora cykelinspiration har äntligen blivit mamma! Vi är många som följt henne under de här nio månaderna. Hon skrev ett sånt fint förstainlägg efter att deras tjej kommit. Ett vackert formulerat inlägg. Även om jag har ett stort barn idag och det känns som ljusår sedan jag väntade barn har det varit stor igenkänningsfaktor i Elnas inlägg om sin gradivitet. Det har inte vara fluffigt rosa utan hon har skrivit om precis hur det kan vara. Om upp och nedgångar. Lika ärligt har hon fortsatt att skriva efter att deras lilla tjej kom till världen. Sånt behövs!
 • ”Träning är inte mitt jobb, så sluta tjata” var ett inlägg som faktiskt träffade lite så där på ett bra sätt. Om hur lätt det kan vara att allt ska vara målinriktat. Hur lätt vi slänger oss med att sätt upp ett mål osv till andra när vi ska peppa någon som ska komma i gång. Jag gör det i bland och fick tänka till lite. Det behöver inte vara så och kan ju faktiskt ha motsatt effekt. Inlägget är skrivet av Lena Norrman och finns på bloggen Lekhagen. En riktigt trevlig blogg som jag absolut ska läsa mer av!
 • Sofia bakom bloggen uppochhoppa delade med sig av ett bra benpass häromdagen. Ett pass för att förbereda sig inför skidsäsongen. Klistra till bokmärken direkt för min del. Vintern 2017/2018 är vintern jag ska ägna lite mer tid åt mina ben och inte bara lura mig själv att de bara behöver cykelträning. Sofia delar ofta med sig av enkla pass som går att utföra lite varstans. Sådant gillar jag!
 • Vi äter ganska mycket vego numer. Vilket också innebär att vi dammsuger nätet efter inspiration och recept. Både jag och Hasse fastnade hos Jessica Clarén och hennes recept på linsbiffar med fetaost. Hur gott lät och såg inte det ut? Vi har inte provat men ska göra det till veckan.
 • I morse ramlade jag över ett bra inlägg. Ett inlägg jag saknat och letat efter. Utifall att jag skulle få för mig att göra riktigt långa turer på cykel. ”9 tips för nyblivna cykeläventyrare”. Jag följer bloggen Velonaiva skriven av Magnus Lagher och han har intervjuats av tidningen Outside. Där ger han sina bästa tips för nybörjaren. Det rycker lite i cykeläventyrstarmen. Ganska mycket just nu. Jag har tidigare frågat alldeles för många frågor till vännen John som vi cyklar med en del här nere. Han har tourat i Europa och jag älskar att höra om hans äventyr och allt det omkring. Med den här guiden kanske jag vågar göra något framöver?
 • Veckans Instagramtips är ultralöparen Elin Ragnarsson. Hon är helt makalös. Dels går hon sin egen väg och utstrålar riktigt mycket kraft och så har hon gjort en runstreak i 1242 dagar. Det är sinnesjukt många dagar att springa i rad. Det är inte bara korta löparrundor hon gör. Hon springer maraton efter martaton och fixar sedan att jogga dagen efter. Följ säger jag om du är löparintreserad!
2

6 Comments

 1. Håller med om att Elin verkligen är imponerande! och lika glad som man blir av att läsa hennes IG blir man av att se henne i verkligheten!

 2. Jag ska ärligt erkänna att jag var lite skeptisk till Elin (Eller nä, inte till just Elin!) Mer till runstreaken i sig, när jag läste om henne i andra sociala medier. Men hon är verkligen GRYMT IMPONERANDE, måste jag säga. 🙂

  • det kan jag hålla med om, först tänkte jag att det där kan aldrig vara särskilt bra, man måste vila. Men å andra sidan visar Elin att det funkar alldeles ypperligt. Jag förstår inte hur man orkar motivera sig varje dag så länge, det är galet starkt och imponerande1

  • Gillar dina träningstips. De får liksom mig som inte alltid tycker att styrketräningen är rolig och i bland prioriterar bort den att göra det. tack för all inspo du ger Sofia! <3

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: