Bloggsvepet

I går den 10 december fick vi känna på riktigt kallt vinterväder. Det pendlade mellan 13-15 minusgrader när vi åkte klassiskt i Katrinaspåret. Eftersom väderprognosen lovat lite mildare väder hade jag inte med de varmaste skidkläderna. Trots det frös jag inte särskilt mycket förens i sista utförslöporna på ett par kilometer. I dag var det en sådan där magisk vinterdag. När man vill stanna tiden och önskar att hela vintern kommer att se ut som nu. När träden är snöulliga, fjällen färgas av den bleka solen och det knarrar under skidorna. Nu blir det sällan så och alla väderlekar har sin tjusning.

Hemma i stan blev det också vinter även om det töade ganska mycket i slutet av veckan. Vi har kört några fina fatbiketurer, hängt inomhus i det där cykeltv-spelet, julpyntat och lite annat som gjorde att fem vardagar rann i väg. Så pass fort att vi inte hann med något som satte guldkant på tillvaron i form av vardagsäventyr. Inte heller nu i helgen har vi gjort något annat än att åkt skidor, sovit och ätit. Så kan det vara. Veckan svep då? Det blir av även om det kommer en dag senare än vanligt.

  • Hur många bilder kan man ta på en solnedgång? Den frågan ställde sig Lena i sitt inlägg med samma namn (och många bilder på solnedgång). Hur många som helst svarar hon och håller med. Tänkte samma sak i förra veckan när jag gjorde ett besök nere i Badhusparken och fångade de allra sista solstrålarna över Stosjön. Ett par riktigt fina bilder som jag inte har visat eller bloggat om. Kanske kommer de så småningom.
  • Josefin Wilkins som driver bloggen varamednaturen skrev ett insiktsfullt inlägg om äkta natur vs vår fantasi. Det fick mig att tänka kring det. Om att det kanske är lätt att skapa en bild av naturen som vi vill se den. Genom bilder och längtan efter en annan natur någon annanstans än den som finns utanför dörren. Det är lätt att drömma sig bort med närheten till sociala medier och bilder på det som är allra finast och storslaget. Backar man lite finns oftast det allra vackraste nära inpå, en detalj eller en vy man passerar eller i ett nytt ljus. Flummigt men inlägget väckte tankar!
  • Jag är historieintresserad och hittade av en slump en blogg som skriver mycket om den historia kring platser som finns här i Jämtland och Härjedalen. I bland korta och i bland lite längre inlägg. Som det här korta men intressanta inlägget om Gråsjön – ödebyn i fjällen. Nu kanske det här länktipset mest tilltalar eventuella jämtländska läsare men ändå. Det kändes som jag hittade en skatt när jag ramlade över bloggen!
  • Recept var det längesedan som jag hade med i bloggen. Men vad sägs om Oreobollar till jul? Hasse gjorde ett sats i torsdags. Inte efter det här receptet dock utan han hittade ett annat utan polkagriskross. Hans bollar var goda men vi var båda överens om att det sakandes något som gav lite tugg, som polkagriskross. vi kommer att göra om bollarna och de är superenkla. Så pass att alla faktiskt kan göra dem. Här finns receptet. 
  • Att hitta skidbloggar tycker jag är svårt. Jag följer bland annat Anna Haag och Erik Wikström men inte så många fler. Av en händelse hittade jag Sofie som bloggar på företagets Race Fox:s hemsida. Hennes senaste inlägg om motivation var bra! Små enkla knep som hon använder sig av när motivationen dalar. Knep som vi alla kan relatera till.
  • Veckans Instagramtips är @cyclingbees. Ett konto som ger så mycket cykelglädje på flera plan. Jag har länge följt @SarahCyclist, en tjej från Bahrain som spränger lite gränser vad gäller kvinnor på cykel i den del av världen som hon befinner sig i. Cycklingbees är en grupp startad av henne som får andra tjejer att upptäcka cykling. Det läggs mycket Instastories och de är underbara! Kika in och bli inspirerad!
4

2 Comments

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: