Bloggsvepet

Den här veckan kommer bloggsvepet på rätt dag. En söndag. Vi är redan i slutet av januari. Jag ska fylla år till veckan. Det går fort det som är livet. Jag ser framemot veckan som kommer. Inte för att jag ska fylla år för det tycker jag inte är så särskilt roligt men vi åker till Idre på torsdag kväll. Hasse ska gå på en utbildning och jag följer med för att samla skidtimmar. Lite minisemester.
Den här veckan blev lite rumphuggen när jag blev krasslig i onsdagskväll. En kort förkylning som bara passerade och jag håller tummarna att jag inte får ett bakslag. För ärligt så tränade jag (som vanligt tyvärr) lite för tidigt inpå.

Men nu går vi över till svepet!

  • Det är roligt att läsa om andras cyklister kamp mot sig själva. Som Madde som cyklat den berömda (eller kanske mer ökända) Valley of tears på Gran Canaria. Det är inte en beskrivning om hur hårt hon cyklade upp eller hur fort det gick. Utan en naken berättelse om hur jäkla skitjobbigt ska det vara att cykla upp där. Jag lockas av sådant där. Jag vill prova, föra en mental kamp med mig själv.
  • Har du problem med löparknä och kanske vill ha lite tips på löparprogram för det? Kika in hos Explorsita! Hon har haft besvär och delar med sig av det program som fungerat för henne. Hon är också noga med poängtera att om man har problem med kroppen ska man ta kontakt med en sjukgymnast för att få ett eget rehabprogram.
  • Jag vet inte hur länge inlägget eller länken ligger ute på Vinterstudions hemsida men ändå. I helgen fick vi som tittare följa med Stina Nilsson på ett gympass. Wow vilka bra övningar som hon visade! En riktigt motivationsboost för mig.  Jag kommer att testa. Kanske något för dig också?
  • Kommer ni i håg att jag tipsade som Sofia som för ett tag sedan påbörjade sin resa mot att bli spinning? Hon är klar och har fått sin licens! Hon delade häromdagen med sig om den där perfekta känslan efteråt. Härlig inlägg!
  • Ni som har lite koll på mtb-cyklister i veteranklassen vet nog vem Linda Tufvesson är. En tjej med galet starkt pannben. Hon har cyklat skåne-dalarna i ett svep, tagit sig igenom Cape Israel och gjort fina resultat i Långloppscupen och klarat Rapha Festive i misärväder. I går lördag åkte hon Moraloppet mellan Oxberg och Mora. Lika långt som halvvasan utan särskilt mycket skidträning. Bara det att komma på en sådan sak, hoppa och genomföra det är ett stort hatten av! Henrik Öijer, hennes kille skrev ett inlägg om det. Finns att läsa här
  • Den här veckan blir det inget Instatips men en sevärd dokumentär på SVT-play. Kattfilmen. En underbar skildring av gatukatter i Istanbul. Alla med olika personligheter och utifrån kattens perspektiv. Dokumentären går att ses till den 25 januari så skynda för den är sevärd!
1

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: