Bloggsvepet

 

bloggsvepet2

Det är 8:e veckan som jag lägger upp veckans Bloggsvep. Tiden går fort. I veckan har min sociala flöden handlat mycket om uteliv, snölängtan och rapporter om skidspår i de norra delarna av landet. Vålådalen öppnade för säsongen redan i helgen som gick. Här dröjer det inte länge tills det går att åka skidor. Konstnöslingan på ÖSK i Östersund kan öppna tidigare än tänkt eftersom de kunnat spara mer snö än föregående år. Jag längtar och det tror jag ni redan har förstått. Samtidigt vill jag hålla kvar lite i hösten som svepte förbi så fort.

  • Middag utomhus är godare. Det är bara så. Jag önskar att jag åt mer utomhus. Inte på resturang utan över öppen eld eller murrika. Men jag krånglar till det som oftast. Men Katrins blogginlägg om en enkel men fin höstmiddag ska jag prova. Har du inte upptäckt hennes blogg ännu är det hög tid. För dig som är utemänniska är det en guldgruva av bra inlägg!
  • På tal om fjäll och längtan efter det skrev Malin som har bloggen lite längre om sin fjällängtan och längtan till Jämtland nu i veckan. Hon delade en film i slutet av inlägget som gav mig tårar i ögonen och gåshud över armarna. Det slår an något hos mig, en enorm längtan att få vara ute. Nu har jag till skillnad från många andra närheten till det här när jag vill.
  • Nyfiken på hur duktiga cyklister lägger upp sin vinterträning och ger bra tips som är lätta att ta til sig? Henrik Öijer skrev för ett tag sedan att han funderade på sin vinterträning och undrade om någon hade frågor kring ämnet. Sedan samlade han svaren på frågorna i ett inlägg. Mycket matnyttigt för oss cyklister i det inlägget.
  • Jessica Clarén skrev ett kort men tänkvärt inlägg om saker du behöver i ditt i liv. En punktlista av saker som var viktiga för henne. Punkten att ha någon att gapskratta med är viktig, min arbetsvecka avslutades just med mycket skratt runt ett fikabord. Det var faktiskt väldigt längesedan det hände runt ett fikabord. Tyvärr. Sätt upp din egen lista av viktiga punkter, stora som små. Jag har gjort det.
  • Veckans Instgramtips är kontot norrlandmagic. Samma konto som finns på Facebook under Norrland ett eget land. En grupp som lägger ut inskickade oerhört vackra bilder från norra Sverige. Magiskt är den här delen av landet.

screen-shot-2016-10-22-at-21-56-59

 

10

8 Comments

  1. Åh, tack för norrlandskontotipset. Jag älskar Norrland. Jag har btw en bloggidé till dig (av egoskäl) – skulle du kunna nån gg göra ett inlägg där du listar braiga matställen/caféer i era hoods? Vill åka upp dit om mtba snart igen och det är alltid svårt att hitta bra matställen när man är n00b.

    • Det var så lite så! Jag gillar din blogg, läser ofta men är dålig att kommentera. Blev ingen utemat den här helgen, det blåste lite för mkt. men det kommer fler helger!

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: