• Home
 • /
 • Cykligt
 • /
 • En synnerligen fin onsdag – cykel och podd!

En synnerligen fin onsdag – cykel och podd!

På måndag börjar jag jobba igen. Det har åtta veckor sedan knäoperationen. Åtta veckor av sjukskrivning, tvivel, glädje, ilska, tårar och ett rastlöst trampande inne i lägenheten. Jag hade tänkt att hinna med så mycket. Som att läsa böcker, rensa och sortera bilder i datorn, skriva blogginlägg och läsa ännu fler böcker. Det blev inte så. I stället har jag rehabtränat flera gånger i om dagen, fotat en massa och bakat lika mycket. Inte sorterat många bilder och inte heller skrivit så mycket som jag velat.

Det är sista veckan av sjukskrivningen och även om det är så långt tills jag är i mål med min rehabilitering och har ett bra och starkt knä har jag nått ett delmål. Ett av de målen som jag skrev ned i min bok den första veckan. Jag har kunnat cykla utomhus.

Jag var lite nervös i morse. Trampade lite av och an här hemma innan jag bad Hasse montera en sadel på endurocykeln. (Har sålt min och inte kommit mig för att beställa en ny) Jag kollade tempen ute och bestämde för mig vintercykeljackan. Det skulle inte gå fort. Shorts över cykelbyxor och benvärmare, ullstrumpor i Five Ten-skorna och lite tjockare vantar. Ingen buff under hjälmen och så i väg. Eller ut på gatan.

Skulle det gå? Ännu mer nervös klickade jag i pedalerna och rullade över gatan. Ovan och läskig känsla att hantera en cykel utomhus. Lite känning i knät eftersom sadeln är lägre än på racern som sitter i trainern. Efter några minuter av tramp släppte obehaget i knät. Jag rullade ned mot Minnesgärde för att rulla enkel och fin stig. Sänkte dropper posten och kände att det får jag göra varsamt efter böj och sträck i knät inte riktigt är där än.

Med ett sådan där barnsligt uppspelt känsla i magen rullade jag ned på stig och kände hur jäkla mycket jag saknat det. Saknat min cykel, att få lätta lite på stenar, att få låsa upp dämparen, att få andas utomhusluft, att få vara ute. Att få cykla. Galet mycket och jag har egentligen bara varit från cykeln i två månader.

Jag provade att lätta lite över stenar och det gick bra. Jag har tur, det opererade knät är det knä som är mitt ståben. Det som jag utan att tänka på placerar framåt när jag kör utför, står på cykeln och komprimerar. Det behöver inte sträckas lika mycket som det andra.

Jag tog lite gångvägar mot Odensala och sedan enkel och slät stig till Spikbodarna. Vidare upp på stigar som jag saknat så mycket. Leriga och hala men roliga. Kontrollerat för att inte behöva parera med foten, ramla eller göra något dumt. Trygg i knäskydd och insikten om att jag faktiskt kan cykla. Tog en utförslöpa och kom på försent att den har ett byggt litet hopp. Fart, komprimera lätta landa och vidare. Som om ingenting. Nöjd rullade jag hem i ett höstgult Östersund med fjärilar i magen och helt ärligt ett mycket bättre humör.

Hem till en snabb kopp kaffe, lite fil och sedan poddinspelning med Elna. För är det något jag har haft att göra under de här veckorna och som gett mig så mycket värdefull och positiv energi är det surrandet med Elna, alla önsketeman från er som lyssnar och den fina respons vi fått på de två avsnitten vi släppt med inte allt för mycket tid emellan. Och nu ligger det två filer i min dator och väntar på att bli en färdig podd. De ska jag ta hand om i morgon.

En alldeles särskilt fin onsdag med andra ord!

9

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

 • Lena Indahl Jonsson

  oktober 23, 2019 at 19:33

  Du har verkligen haft hjulafton idag, med pirr och sedan tillfredsställelse som heter duga. Ännu ett ”fjoll” att spara i huvudet till sämre dagar. Har faktiskt gått omkring med ett pirr själv idag, liksom typ känt din glädje och dina förväntningar. Du rockar!

  Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: