Hondon del Frailes check!


Fick tips av Pär Lundqvist om en fin stigning från Albatera upp till Hondon del Frailes. 10 km med några km riktigt brant i mina ögon. Mellan 10% och 13 % och sista biten på 16%.

Vi var lite osäkra i går om vi skulle hinna och orka. Till Albatera är det 4 mil härifrån. Vi bestämde att åka dit och äta lunch och bestämma oss om vi skulle ta klättringen eller klämma en 13 milare. Vi bestämde oss för att klättra och jag ångrar inte en sekund. Jättejobbigt och makalöst vackert och brant.


Att det gick snigelsakta ned beror helt och hållet på min höjdrädsla och att jag är rädd om livet. Nån annan hade säkert bränt på utav bara tusan.

Vi åkte över Orihurela hem och skrapade i hop strax över 12 mil. En superfin runda och strax över fem timmar effektiv tid i sadeln. Kan inte annat än att vara nöjd!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

 • admin

  maj 6, 2014 at 10:47

  Haha! Ja lite väl varmt för en norrländsk cykelkropp. Vi tog stigningen vid 12-tiden och luften stod stilla bitvis. Men ska det vara jobbigt ska det vara det på riktigt 🙂

  Svara
 • Kent

  augusti 27, 2016 at 15:37

  Visst är det en härlig stigning.
  Har kört den 2 ggr o kommer o ta den igen i maj 2017 då vi ska ner igen.
  Vi kör från Gran Alacant o runt så det blir ca 12 mil.
  En härlig utmaning o en skön vila på caféet när man rullat ner. Givet vid med bromsarna i.

  Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: