aspåsnäset

Stigvisning i Aspåsnäset- vlogg

IMG_2190

Proffsigt, både uppmärkt och i ordningställt!

I torsdag var vi ett gäng som åkte ut till Erik Albano i Aspåsnäset. Han hade hintat om att han och hans tjej röjde en ny slinga i hans by. En xc-slinga som skulle vara fin. Intresset att åka dit och prova var stort så Erik bjöd in till en ”HappyAspåsride”. Först slingan och sedan visning av vad området hade att bjuda på i stigväg. Fika utlovades efteråt. Vi fick adressen till ”hingstdepån” som de kallar sin ranch.

Vi var sex stycken som trotsade regnet i stan, satte upp cyklar på taket och åkte de få milen norrut vid halv sju på torsdagskvällen. Väl framme tog Erik emot oss samtidigt som regnet avtog. En timme trodde han att rundan skulle ta. Efter det skulle vi få fika. Hans sambo och hennes kompis hade bakat kvällen till ära och Erik lovade att det inte bara var en sort utan fem. Perfekt för ett gäng fikasugna cyklister.

Jag provade min nya ram för första gången och hade inte riktigt lyckats dra åt styrstammen ordentligt. Spännande med ett styre i helt fel vinkel i en av utförslöporna.  Annars skedde inga större missöden bortsett från att Anton tydligen gjort en praktvurpa på det andra varvet av Erik & Tessans XC och två av oss tappade orienteringen och körde fel.

Det blev lite över en timme av både utmanande och roliga stigar. Regnet hade gjort en del av skogsbilvägarna riktigt blöta och sugande och det kändes. Jag hade lite naivt tänkt att det kanske inte skulle bli så jobbigt. Att tempot skulle vara ganska lugnt och  jag mest kunde rulla mig igenom turen. Så var det inte. Dels är det snabba happycyklister och jag är som jag är. Vill i kapp de framför och gjorde allt för att nå dem också. Men det är bra träning att få jaga snabba cyklister. Precis vad jag behöver, mer fart på lättare partier, långa partier på högre puls.

Aspåsnäset

Foto: Hasse. Kvällens gäng. Han i mitten är faktiskt vuxen även om det i bland är svårt att tro det!

Lagom till vi skulle fika kom solen fram även om temperaturen var allt annat än sommarvarm. Vi tvättade snabbt av våra cyklar och fikade inomhus. Lagom smutsiga och riktigt nöjda med kvällen. Skratt och skämt runt ett bort fullt av kakor och gott kaffe. Det kunde inte ha blivit så mycket bättre en torsdag i maj. Att vi sedan kom hem till stan vid 22.30-tiden gjorde inget. Inte när man får möjlighet att umgås med härliga människor och cykla nya stigar!

Jag klippte i hop en liten vlogg från torsdagen. Utan musik men min flåsiga andhämtning och konstiga kommentarer lite då och då får duga! 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

  • Helena

   maj 16, 2016 at 09:03

   haha, jag hade snurrat ett bra tag innan jag svor lite. Lite lätt panik uppstod när jag inte hade en aning om var jag befann mig. Mitt ute i skogen i Aspåsnäset liksom 😉 Men jag var inte ensam att köra fel. Stefan hade gjort detsamma.

   Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: