• Home
 • /
 • Cykligt
 • /
 • USWE airborn 9 – kan nyinköpet fungera för en bråkig rygg?

USWE airborn 9 – kan nyinköpet fungera för en bråkig rygg?

En liten sneakpeak och första intryck av vad jag tror är en riktigt bra cykelrygga. Jag har letat och googlat väskor länge. I somras på Mörksuggejakten provade jag som hastigast en USWE-väska. Vilken modell kommer jag inte håg mer än att den var liten och nätt.

Häromdagen köpte jag en egen av en kompis. Hon sålde en alldeles ny USWE-airborn 9 med vätskeblåsa till ett riktigt bra pris. Det fick bära eller brista tänkte jag för jag behöver en ny cykelrygga. En som inte studsar omkring på ryggen och som jag kan få ned överdragskläder, verktyg och en liten kaffetermos. Och framförallt en rygga som jag kan köra långlopp med utan att få så otroligt ont i ryggen av. Det är nämligen ett gissel för mig. Det fungerar skapligt med min ospreyväska och min nätta inov8 på lugna inte så långa turer på cykel. Värre är det när jag kör lite hårdare och längre. Camelbacks fungerar inte heller.

I kväll körde jag den första turen med ryggsäcken och första intrycket är att den sitter riktigt bra på ryggen.  Enkel att justera rätt och det jag ville ha med fick plats. Den studsar inte det minsta utan följer mina rörelser bra. Även när det blir riktigt stökigt och går fort. Trots att jag drack ur ganska mycket av vätskan så satt den fortfarande på plats. Det gör varken Inov8- eller ospreyväskan. Däremot lite känningar i ländryggen. Men det kan till viss del bero på att jag hade ett 3 timmars distanspass på racern i kroppen vilket ryggen inte riktigt gillar.

Det är alldeles för tidigt för att komma med något sorts omdöme än. Jag tänker hårdtesta ryggan får helt enkelt återkomma när jag har lite mer erfarenhet av den.

 

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

 • M

  maj 1, 2018 at 14:03

  Lite annorlunda lösning på midje-/bröstrem, den ser ut att sitta som en fläskläpp! Intressant med en utvärdering senare!
  (Jag kör nu med Osprey Raptor 14.)

  Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: