Den här november är inte grå

Det är söndagkväll och jag ska rigga mitt hemmakontor tills i morgon. Jag har precis kört en halvtimmes lugn cykling för att låta trötta skidmuskler få en genomströmning. Känslan överlag är ok och veckan som kommer känns också ok. Det är en bra känsla.

Slutet av den här veckan har bjudit på otroligt vackra dagar och den här november är minsann inte grå och blöt. Den är vintrigt vit och iskall. I dag har det varit runt 20 minus och tempen har legat lågt hela veckan och det är bara november. Det känns som december och jag får faktkst julkänslpr även om jag inte är den som är så förtjust i julen.

I onsdags tittade äntligen solen fram och det var kallt när jag klev på spåret vid jobbet. Det blev en fin effekt med dimman som låg tjock över stan. Så som den gör i november innan isen lägger sig. Uppe vid jobbet där skidstadion ligger brukar inte dimman riktigt nå. Med dimman kommer också fukten och det gjorde att den nypistade skejtbädden gav känslan av att åka på sandpapper. Jag slet i en timme innan jag klev av spåret och gick till bilen. Full av is i håret och ögonfransarna.

I fredags var det lika dimmigt som tidigare i veckan men inte lika fuktigt. Jag skejtade i lite över 90 minuter i spikbodarna och var hög på livet. Mitt knä gör inte ont längre tack vare mycket stretch och en tejpning. På vägen hem såg jag hur fint det var över sjön. Efter en dusch och lunch klädde jag mig varmt och gick ned till sjön för att fota. Lusten har kommit tillbaka och jag fyller mitt minneskort med bra bilder.

Jag stod en stund på stranden och bara njöt av hur fint det var och hur november överraskar.

I dag tog vi en promenad till en brygga vi fikat vid i somras. Tjugo minusgrader bet i kinderna och den lilla vind vi hade gjorde det ännu kallare. I dag orkade inte solen fram men dimman låg lika tät. Det var svårt att avgöra var vattnet tog vid när himlen slutade. Andra sidan såg vi inte. Isen låg flortunn inne mellan bryggorna och klirrade i takt med vågorna. Det var fint, lika fint som solen häromdagen.

6

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: