Det blir lite extra julledigt!

Jag stämplande ut mitt på dagen i dag efter att jag hänvisat mejl och teams. Det var en lite konstig känsla att skriva att jag är tillbaka i tjänst den 8 januari 2024. Nästa år ju. Och många dagar ledigt. Fler än vad det var tänkt från början. Jag har mycket semester att ta ut, jobbar ”på sidan om” på jobbet, är ännu i rehabfasen och de arbetsuppgifter jag har brinner inte under julhelgerna. Även om mitt dåliga samvete över att inte kunna hjälpa till som jag skulle vilja när jag vet att andra sliter gör sig påmint får jag tänka på att jag gör det jag kan för att komma tillbaka på ett vettigt sätt. ”Kör du på som vanligt, tar på dig allt det som ditt dåliga samvete säger att du ska göra är du snart sjukskriven igen sa min samtalskontakt på företagshälsovården. Hon har rätt det vet jag och jag vill inte tillbaka ännu en gång. Det ska ju vara hållbart det här arbetslivet.

Så nu får jag det fina bekymret att lägga om lite julplaner. Från början skulle jag åka ned till Hasse och stugan efter mellandagarna och stanna tills den 7 januari. Kanske åker jag ned redan innan mellandagarna. Vi får se.

Hursomhelst vill jag åka skidor under ledigheten. Varva stakpass med skejtpass, korta med långa och kanske åka till Björnrike och vända.

Jag vill gå ut i skogen med snöskor och fota djurspår. Jag har en fotoide i huvudet som växt fram. En ide jag vill göra en fotoserie av.

Jag vill dricka kaffe utomhus. Helst av allt koka kaffe utomhus.

Jag vill elda i öppna spisen i stugan. Dricka te och sticka.

Jag vill cykla lite fatbike. Kanske på skoterspår och vinterrundan.

Så vill jag sova. Länge och mycket och bli pigg. Jag är ganska sliten i huvudet. Jag glömmer saker, jag har svårt att hitta ord och känner mig okoncentrerad. jag vet att med lite återhämtning och vila blir det bättre!

Vad vill du göra i jul?

11

2 Comments

  1. Vad skönt att få så många lediga dagar. Jag tycker definitivt att du ska släppa ditt dåliga samvete. Låt kroppen vila så du kan komma tillbaka hel och sedan hålla.

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: