En fin helg!

Sist var jag var nere i stugan var i början av januari. Den sista veckan av min långa julledighet. Dels beror på det på att Hasse gärna åker till stan när han är ledig och så kanske den största orsaken- inte så hållbart att åka fram och tillbaka varje helg. Varken hållbart för plånboken eller miljön som det känns. Det finns vettigare och roligare saker att lägga pengar på än diesel. Och då blir stughelgerna ännu mer efterlängtade. Och så är det inte så dumt att vara i stan heller. Fina skidspår, fina vinterstigar och framförallt trivs jag så otroligt bra i vår lägenhet.

Den här helgen var både efterlängtad och blev riktigt fin. Jag har en klok pappa som sa en gång att man ska säga till själv när man mår bra. Det är ofta man glömmer bort det. De orden kom lägligt för mig och jag har använt dom vid flera tillfällen den sista tiden. För jag har haft många dagar och stunder när jag mått riktigt bra den sista tiden.

Som i fredags när jag drack det första kaffet på stugbron för i år. I värmande februarisol och i sällskap med domherrar och nötväckor. Jag fotade dem och väntade på ekorren som inte dök upp.

Senare på kvällen hade vi bokat bord på Hotell Klövsjöfjäll och åt en rejäl högrevsburgare. Jag var trött efter en jobbarvecka och en torsdagsnatt med dålig sömn. Alldeles för många jobbtankar som snurrade. Vi satt en lång stund i en mysig resturang och tittade på folk. Planerade helgen lite lätt och hade med oss kamerorna i bilen. Det skulle bli norrsken nämligen. Vi hade en plan som inte visade sig fungera och hamnade så småningom på Katrinatoppen. Mer om det och fler norrskensbilder finns på fotohemsidan.

I lördags tog jag en sovmorgon medan Hasse jobbade och körde Storhogna och skidspåren. Efter att ha tittat på damernas skiathlon åkte vi upp Katrinatoppen och skejtade. För första gången den här vintern på riktigt pistad skejtbädd och det var så fint som jag föreställt mig. Kroppen var pigg efter vila och jag avslutade med ett varv på femman med högt tempo. Jag hade kunnat åkt hur långt som helst. Avslutade lördagen med en stor påse godis och alfapet med Hasse.

I dag hade jag planerat ett lång pass på skidor. 3 timmar varken mer eller mindre och sedan fika på Emma-Brittas efteråt. Hasse skulle sova lie efter jobbet och möta upp mig när jag var klar. Jag hade inte lika pigg och stark kropp som i går utan mer en trasa att släpa runt på. Men det gjorde inget för jag varken kropp eller ork för givet numer. Solen sken och lite överblivet godis i vätskebältet gjorde att genomförde min plan. Allra mest kanske fikat på Emma-Brittas gjorde det mesta av motivationen. Hursomhelst klappade jag mig lite extra på axeln när jag stängde a klockan efter 3 timmar hade jag skrapat i hop 787 höjdmeter. Bra backträning inför en av sommarens galnaste utmaningar .

Nu är det snart måndag igen och jag ser framemot veckan som kommer. Jag planerar att åka lite långfärdsskridskor efter jobbet någon dag och komma ut med snöskor en kväll. Vi får se vad som blir av!

3

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: