En helt vanlig dag- en helt vanlig måndag

Det är veckotemadags i Bloggar om Hälsa. En helt vanlig dag. Ett inlägg som jag lagt för att publicera lite längre fram innan vi fick veta veckans tema. För något år sedan gjorde jag ett sådant här inlägg. Med bilder från en vardag. Så vi kör igen då. Gårdagen i åtta biler. En helt vanlig måndag i mitt liv.

img_5983

05:36. Vi äter frukost i stugan i Storhogna. Det är mörkt ute och Hasse har tänt ljus. Han kliver alltid upp före mig och dukar fram en sådan här frukost. Vardag som helg.  Den här morgonen njuter vi av nykokt lingonsylt av bär vi plockade kvällen innan. Vi sov lite längre än vanligt i går. Frukosten en halvtimme senare än annars. Vi säger som vi alltid brukar att vi helst av allt hade velat stanna kvar och inte åkt in till stan.

img_5984

07:11. Vi lämnar ett klart Storhogna för att 5 km senare möta dimman på rakan innan Klövsjö. Det är älgjakt och vi tar det lungt. Den här tiden är det mycket vilt i skogen bredvid vägen. De 11 milen hem kan jag. Varenda meter av vägen. Trafiken är gles och jag försöker som alltid få in rätt radiokanal trots att jag vet att det dröjer till Åsarna innan det fungerar. Bilåkandet hör dock måndagar till och har sin tjusning.

img_598508:22. Jag har stämplat för 22 minuter sedan. Startat datan och tar nu dagens första kopp av det hemska automatkaffet på vårat plan. Jag går igenom dagens jobb. Inga hembesök är bokade och jag har tid att skriva klart utredningar sedan i fredags. Jag har också tid att struktera upp uppföljningar av beslut under året som kommer. Om lite mer än en timme får jag dagens andra kopp kaffe. Då bryggt nere i matsalen.

img_5970

12:36. Jag är halvvägs i lunchträningen som jag avsatt en timme för idag. Trampar bland höstlöv uppe i Spikbodarna i cykelbibs och tröja med armvärmare. Det är så varmt att det rinner svett i ögonen. Jag vet att jag kommer att få slänga i mig lunchen efteråt men det är det värt. Jag hinner få mitt jobb klart i dag.

img_5986

13:18. Jag har duschat på två minuter, lagt om en tå på 30 sekunder och spurtat till matsalen. Jag sitter ensam vid det stora bordet med min gigantiska portion veggopasta som blev över sedan i söndagens middag. Samtidigt för jag över mitt pass till Strava och gör en snabb koll på Instagram. Konstaterar att det droppat in många följare sedan i går. Kanske för att jag helt plötsligt postat löparbilder. Vet också att de kommer att droppa av eftersom merparten var företagskonton. Dricker upp vattnet och säger till tjejen i cafeterian att det ekar tomt när man tar sen lunch och blir själv. Hon skrattar lite.

img_5987

17:19. Jag pendlar hem på fujin med tung väska och lerprickar i ansiktet. Jag tog en liten omväg hem i vad som känns som sommarvärme. Hejar glatt på farbröder med hundar och smyger förbi barnvagnar för att inte skrämmas. Mina ben är trötta efter lunchcyklingen men det gör inte så mycket. För jag hittar för mig tre nya stigsnuttar bakom bostadsområdet Körfältet. Jag trycker på lite extra och tjoar lite lagom högt när jag susar genom tallskogen och parerar rötter.

img_5988

18:03. Äntligen Cissivecka. Hon är hos oss varannan vecka och det blir alltid så tyst när hon åker till sin pappa. Hon har mycket att berätta över middagen som vi tar lite av vår fina olivolja till, köpt under en matmarknad i somras. Hon pratar om hur roligt det är på gymnasiet och hon frågar om hennes körkortstillstånd har kommit. Vi ska börja övningsköra vilken dag som helst. Mitt barn är inte längre ett barn. Hon börjar så sakteliga bli vuxen. Hasse berättar om sin dag och vi planerar att göra sushi i helgen. Cissi vill så gärna prova och jag säger att sånt är lite dumt att göra en vardag när alla är hungriga. Så sant säger hon.

img_5989

19.32. Hasse är ute och åker rullskidor och vi passar på att dra upp volymen på datans musikspelare och släpper lös till musiken från Dirty dancing. Vi gör så i bland. Dansar oss fnissiga och svettiga i vardagsrummet. Jag har ingen taktkänsla och Cissi får skratta lite åt mig. Hon sjunger högt och jag förvånas varje gång över den sångröst som hon besitter och funderar var hon fått den i från. Inte är det från hennes föräldrar.

En helt vanlig måndag. En helt vanlig vardag. 

Visst vill du ta del av mina kollegor i nätverkets vardag? Kika in hos Malin Eklund och se hur en dag med ”löjliga familjen i kvadrat” kan se ut. Hos vårt nyaste tillskott Malin ”Rund är också en form” får du ta del av en helt vanlig dag som skulle innehålla återhämtning efter lördagens bravader. Slutligen får du följa med Ida på vad hon kallar för en megastressig dag där hon glömmer bort att fota.

5

13 Comments

  1. Vad härligt att kunna vakna även på måndagen i stugan! Och guldstjärna till dig för att du visar hänsyn mot barnvagnar, det är du ganska ensam om 😊 Låter som en väldigt härlig dag överlag.

    • Det gör mycket den där extra natten i stugan. När det ändå inte tar mer än en timme och 20 minuter så funkar det även om jag är lite tröttare på måndagarna!

    • Det är nästan lite skrämmande. Jag själv känner mig inte särskilt mycket äldre och än mindre mamma till en snart vuxen…

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: