En oktoberhelg

Det känns som vi haft fullt upp den senaste tiden. Mest med flytten. Vi båda är ganska trötta just nu. Det blir inga långa turer på cykel på helgerna och fjällcyklingen har nästan inte blivit av i höst.

Den här helgen som gick tog vi inte ens med oss cyklarna till stugan. Vi åkte ned på lördagsförmiddagen. Stannade till vid stugan och kokade kaffe, fyllde en termos oh gjorde ett par lunchmackor. Åkte till sedan till Vemdalsskalet och gick upp mot Jaktstugan. Vi satte oss precis nedanför fjällkanten och tittade på skogen och hade sällskap av en tretåig hackspett. En fågel man sällan ser.

Tretåig hackspett.

Vi gjorde en sväng upp till Varggransstugan innan vi åkte hem till stugan och satt en bra stund på bron och tittade på fåglarna och ekorrarna. Vi kunde konstatera att vackerhösten är över och nästan alla träd har tappat sina löv. Färgerna är i många nyanser av brunt och rött och allt känns blött och fuktigt den här tiden i oktober. Snart kommer nog snön sa jag till Hasse. I alla fall den där första som smälter bort lika fort som den kommer.

Vi gjorde burgare till middag och lyssnade till vinden som tilltog ute medan det blev mörkt.

Jag vaknade alldeles för tidigt på söndagsmorgonen och klev upp efter en lång stund av försök att somna om. Gjorde en kanna kaffe och satte mig på stugron medan det ljusnade. Fick sällskap av en ekorre och en av de otroligt skygga nötskrikorna som kommer när vi är inne i stugan. Vi åt troligen sommarens och höstens sista frukost ute innan regnet kom och vi åkte hem till stan igen.

Titta på tassen,ser ut som den håller i en käpp!

En helt vanlig oktoberhelg helt utan träning eller cykling. En välbehövlig helg!

0

2 Comments

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: