För ett år sedan tog vi ett av de bästa besluten

Det är nästan på dagen ett år sedan Hasse fick ett meddelande från det som skulle bli vår hyresvärd. Vi hade lagt ut en annons på Facebook om att vi sökte lägenhet eller hus på gård att hyra. Vi hade fått ett erbjudande om ett hus strax utanför Persåsen i utkanten av Bergs kommun. En timmes restid från Östersund. Huset såg fint ut men det kändes lite dyrt med den kallhyran där el tillkommer och restid på minst två timmar per dag för vår del. Vi skulle ändå åka och titta men anade båda två att det skulle vara lite som att hälsa på kattungar till salu.

När erbjudandet om en lägenhet om fem rum i Torvalla By dök upp där varmhyran plus parkering inte skulle bli många kronor dyrare än det vi hade på Ringvägen tvekade vi inte. Titta skulle vi och efter det bestämde vi oss för att tacka ja. 20 minuter efter att vi lämnat gården första gången. Resten är ju historia.

I september har vi bott här i 1 år och att flytta från Ringvägen där jag bott i 12 år var ett av de bästa besluten vi har tagit. Även om det var en rejäl utmaning och oerhört jobbigt och påfrestande att flytta mitt i en utmattning var det värt det. Vi har lugna tysta nätter, vi har naturen precis utanför dörren, vi har nära till vatten och cykel, löp och gångstigar. Jag har cykelpendlaravstånd till jobbet och grannar som jag känner till och pratar med. Jag har äntligen en lägenhet som jag trivs i och som inte är för liten för alla våra saker. Det är ordning och reda, sånt som jag behöver för att må bra. Jag får utlopp för min kreativitet som legat och slumrat och jag kan äntligen bara vara hemma och ta det lugnt.

Allt sitter självklart inte i en flytt för att må bättre och fly saker är ju sällan bra. Men en lugnare plats, mer harmoni och gräs under fötterna har gjort underverk. För oss båda. Och jag som alltid har känt mig rotlös har sakta börjat skjuta rötter!

Hemma under norrskenet!
3

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: