Här har det inte gjorts många knop

Ska man ändå vara sjuk och känna sig ynklig kan man lika gärna pricka in aprils allra finaste dagar. När man sedan börjar bli bra ska sommarvärmen vända till de lite mer normala ensiffriga temperaturerna som april brukar bjuda på. Vill man vältra sig lite i sin egen ynklighet och kanske rädsla att missa nåt skoj i träningsväg kan man slöscroalla facebook eller Instagram. Nä bitter är jag faktiskt inte och sjuk blir man sällan lägligt.

I tisdags morse trodde jag att det bara var en liten släng av feber och hosta på natten och kopplade upp mig på Teams mot mina kollegor och satte i gång en arbetsdag. Under den veckovisa avstämningen jag har med min teamchef uppmanade han mig att faktiskt inte jobba utan vara sjuk. För det är lätt att jobba även om man inte är frisk när man jobbar hemifrån. Men jag insåg att jag inte kunde vara biståndshandläggare när jag inte hade någon röst.

Jag har inte varit sjuk på två år och hade glömt hur det kändes och hur liten jag kan känna mig om jag är ensam hemma och är sjuk. Och framförallt hur rastlös jag blir. Men jag har i alla fall suttit ute på balkongen i finvädret, pysslat med mina blommor, tvättat en av alla cyklar och i morse åkte jag ut till Ändsjön för att dricka morgonkaffe i fågeltornet.

Helst av allt hade jag velat cykla. Ladängens dh-bana ska vara cykelbar. Men jag resonerar så att det är bättre att vänta en dag extra. Nästa helg åker vi nämligen ned till Dalarna och ska cykla och då vill jag inte ha fått ett bakslag bara för att jag var för ivrig.

2

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: