I bland behöver jag bara tomglo en stund

Jag tog ledigt en vecka för att komma igen lite och få värdefull återhämtning. Jag har varit väldigt trött sedan jag gick upp på 75%. De extra timmarna har känts på och jag har känt lite hopplöshet emellanåt. Hur länge kommer gröten i huvudet vara där? När kommer jag sluta behöva leta ord eller göra omskrivningar av något när orden är helt borta? När hittar jag balansen?

Det är svårt att komma tillbaka efter en utmattning och svårare än jag trodde det skulle ara. Utåt sett fungerar jag ju bra ändå. Jag har mer energi än för 10 månader sedan när jag kände mig som mest under isen. Min kropp har svarat bra på träning och jag har sett ljusare på tillvaron och haft lust till så mycket mer än tidigare.

Men det som fortfarande är svårt är min sömn. Fortfarande gör en natts dålig sömn mycket för hur dagen blir. Mina resurser blir sämre och jag återhämtar mig dåligt. Att addera träning eller sociala sammanhang en sån gång är en utmaning. Men jag tror och hoppas att jag så småningom kommer att kunna sova hela nätter utan att vakna flera gånger och att jag kan hantera några dagars dålig sömn så som jag gjort förut.

Den här lediga veckan har dock gått i trötthetens tecken. Jag har sovit på dagarna efter jag gjort något så som jag gjort sedan jag gick upp i tid. I stugan har jag sovit bra men inte känt mig utvilad. Som om jag har ett berg av sömn att ta igen. Jag har inte tränat så hårt. Tagit extra vilodagar. Varit ute mycket och kopplat bort mycket av det som tar uppmärksamheten.

Jag har också tomglott. Det där som jag behöver göra i bland och som Hasse är fenomenal på. Jag packade lite kaffe och tog med mig kameran ut i skogen. Gick en bit och satte mig vid ett träd och tittade bara. En lång lång stund. Hörde hur vinden tog tag i trädkronorna och dolde ljudet av stora vägen och de fjällturister som kommer en lördag. Betraktade barken på trädens stammar, tänkte på om björnen vaknat och var alla rävspår tar vägen.

Det är lite som att ladda om ett batteri att tomglo. Att göra det i skogen är det bästa tycker jag. Skogen har en bra inverkan på mig och får jag bara sitta ned och inte göra något varvar kroppen ned.

På tal om att tomglo och kunna göra det bra har Hasse titlen sm-mästare i stubbsittning som han delar med alla andra som satt en halvtimme på en stubbe för några veckor sedan.

4

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: